Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
08.08.2024 10:57:21
Deli članek:

Drama v finalu: Gledalci videli grozljiv padec, atlet obležal negiben, zadnje informacije pa ... (video)

Profimedia

Maročan Soufiane El Bakkali je ubranil naslov olimpijskega prvaka v teku na 3000 metrov zapreke (8:06,05), svetovni prvak Lamecha Girma obležal nezavesten.

Med številnimi sredinimi končnimi odločitvami na olimpijskih igrah je bil tudi tek na 3000 metrov zapreke. Maročan Soufiane El Bakkali je s časom 8:06,05 ubranil naslov olimpijskega prvaka, srebro je pripadlo Američanu Kennethu Rooksu z 8:06,41, bron pa Kenijcu Abrahamu Kibiwotu (8:06,47).

Za dvakratnega svetovnega prvaka El Bakkalija je zlata medalja druga tega leska v karieri po Tokiu, medtem ko je bil za drugega in tretjega na današnji tekmi to največji olimpijski uspeh z uvrstitvijo med najboljše tri.

Prava drama se je odvijala proti koncu teka, v središču pozornosti pa je bil svetovni prvak. Lamecha Girma iz Etiopije tekme ni končal po padcu na predzadnji oviri, z glavo pa je močno udaril ob tla in obležal nezavesten. Morali so ga odnesti na nosilih, pred tem pa ga je zdravniška služba oskrbela kar na progi in ga imobilizirala.

Hitro so ga prepeljali v pariško bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Tam ga je obiskalo tudi vodstvo etiopske olimpijske odprave, ki sporoča, da atlet dobro okreva, a bo potreboval kar nekaj časa, da si po pretresu možganov opomore.

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.