Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.05.2023 07:56:19

Dan odločitve za slovenske hokejiste? V boju za obstanek morajo danes ...

Profimedia
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji igrala šesto tekmo. V Rigi bo nasprotnik Slovaška, Slovenija pa za ohranitev upov za obstanek v tej konkurenci potrebuje vsaj točko oziroma nedoločen izid po rednem delu. Tekma se bo začela ob 15.20 po slovenskem času.

Slovenci bodo v ponedeljek igrali še tekmo s Kazahstanom. Ker pa so Kazahstanci v prejšnjem krogu po kazenskih strelih premagali Slovake in imajo zdaj štiri točke, Sloveniji samo zmaga v medsebojnem obračunu ne bi prinesla obstanka.

Izbranci Matjaža Kopitarja tako po idealnem scenariju za ohranitev statusa prvokategornika potrebujejo vsaj točko z današnjega dvoboja in nato zmago po rednem delu v ponedeljek.



Slovenija je sicer edina ekipa na SP, ki še nima niti točke. Izgubila je prvih pet tekem, prvo s Švico visoko z 0:7, potem sta sledila poraza s favoriziranimi Čehi (2:6) in Kanadčani (2:5), povsem enakovredna je bila v bojih z Norveško (0:1) in Latvijo (2:3), a je obakrat ostala praznih rok.

Predtekmovalni del SP se bo končal v torek, po štiri najboljše ekipe iz obeh predtekmovalnih skupin se bodo uvrstile v četrtfinale, zadnji iz obeh skupin pa bosta izpadli v nižji rang tekmovanja za leto 2024.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike