Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(sm)
(sm)
0 01.06.2021 12:39:02

Krimovke dodale novo zvezdico

Krimovke, nove in stare državne prvakinje
BZS
Balinarke ljubljanskega Krima so zadnji konec tedna v sezoni 2020/21 zabeležile dve zmagi, s katerima so potrdile nov naslov državnih klubskih prvakinj. V moški superligi bo prvak znan 13. junija po koncu zaključnega turnirja v Postojni.

V nedeljo popoldne je padel zastor nad 25. sezono v 1. ligi za balinarke v samostojni Sloveniji. Z že 19. zvezdico se lahko pohvalijo v taboru ljubljanskega Krima, ki je sezono končal kot neporažen, z 12 zmagami in dvema remijema. Krimovke so ponovno potrdile premoč v domači konkurenci, zelo turbulentno, a uspešno sezono pa bodo poskušale v velikem slogu zaključiti konec junija na finalnem turnirju evropskega pokala v francoskem Saint Vulbasu, v družbi hrvaških, italijanskih in francoskih prvakinj.

Slavje po 'konfuzni' sezoni

"Veselimo se novega naslova, petega zaporednega in skupno 19. za naš klub. Sezona je bila konfuzna. Jeseni je tekmovanje potekalo normalno, spomladanski del pa smo odigrali v pospešenem tempu, z velikim številom testiranj. Kljub vsem težavam smo uspešno prišli do cilja. Ekipa je bila glede na prejšnje sezone precej spremenjena, saj smo imeli kar nekaj prihodov in odhodov. Novinke so potrdile potencial in veliko željo, a nas je dolgi post zaradi prekinitve treningov in tekmovanj precej omejeval. V naslednjem obdobju se bomo na treningih posvetili napredku igralk. Nestrpno pričakujemo prihod nekaterih okrepitev, s katerimi bomo v naslednji sezoni napadli 20. zvezdico," je pojasnil trener starih in novih prvakinj Miha Sodec.

Volčina zbrala največ točk

Daleč največ točk v pravkar zaključeni sezoni je za krimovke prispevala reprezentantka Nina Volčina, pomemben delež k naslovu pa so dodale Leja Vehovec, Denise Vidmar, Mija Borčnik, Mojca Dolenc, Nina Kozjek ter Sara Jenčič, ki je zaradi službenih obveznosti izpustila kar nekaj tekem.

Srebro v Pivko, bron v Deskle

Z drugim mestom so zelo zadovoljni v taboru pivškega Oro Meta, ki je večji del sezone resno pretil Ljubljančankam, a so Tadeja Petrič, Samanta Abram Štunf, Rebecca Martulas, Mia Švara, Ana Pevec in ostale varovanke Tonija Trobca malce popustile v končnici. V izredno izenačenem boju za tretje mesto so daljši konec potegnile Deskljanke, ki so bile v medsebojnih obračunih boljše od kobjeglavskega Agrochem Hrasta.

Izenačeno v skupini A

Največ pozornosti v moški superligi je bilo namenjene sobotnemu derbiju lanskih finalistov Skale in Trate v Sežani. Za Škofjeločane je bila to zadnja priložnost, da lahko sami odločajo o svoji usodi, in dolgo časa je kazalo na to, da bi lahko s Krasa odnesli poln izplen ter se začasno zavihteli na vrh skupine A. Vendar se jim je v zadnjih sekundah tekme malce zatresla roka, tako da so peto zmago v sezoni vpisali Sežanci, ki se nato niso preveč obremenjevali z nedeljskim porazom na Gorenjskem. Ob polovičnem izkupičku Velenjčanov proti Krimu je jasno, da Skali za napredovanje v polfinale v zadnjih dveh obračunih proti Velenju zadošča zgolj točka, šele v nedeljo popoldne pa bosta znana oba polfinalna para, ki se bosta merila 12. junija.

Precej bolj jasen je položaj v skupini B, kjer si je Agrochem Hrast "rezerviral" prvi startni položaj, medtem ko bo Marjetica Koper zaključni turnir pričakala iz "druge startne vrste". V obeh medsebojnih dvobojih v soboto in nedeljo so bili Kobjeglavci za razred boljše moštvo. Odločilno prednost so si priigrali v tehničnih disciplinah, predvsem v soboto pa sta blestela mlada tekača Erik Čeh in Jaka Štremfel, ki sta zabeležila po 45 in 43 točk v hitrostnem zbijanju, v štafeti pa sta mlada reprezentanta združila moči in zadela 53 krogel.

Reprezentančna poslastica v Ljubljani

V okviru priprav na pestro reprezentančno poletje in jesen bo moška članska reprezentanca v sredo odigrala pripravljalni obračun s Hrvaško. Za zelo zanimiv dvoboj, ki se bo začel ob 16.30 na igriščih BŠK Krim, ob prenosu na spletnih kanalih Balinarske zveze Slovenije, sta selektor Davor Janžič in pomočnik Bojan Berčič izbrala naslednjo osmerico: Anže Petrič (BRB Ivrea, Italija), Martin Zdauc (Ilirska Bistrica), Gregor Sever (Agrochem Hrast Kobjeglava), Erik Čeh (Agrochem Hrast Kobjeglava), Jure Kozjek (La Perosina, Italija), Dejan Tonejc (Noventa, Italija), Tadej Premru (Trata Škofja Loka) in Žan Sodec (Loanese, Italija).

Selekciji Slovenije in Hrvaške se bosta naprej pomerili v klasičnih igrah (2x dvojica, 2x posamezno – 1:15 ure), nato bodo na sporedu tehnične discipline (štafeta, 2x natančno zbijanje, 2x hitrostno zbijanje) ter v zadnjem delu tekme še enkrat klasične igre. 

Članki iz rubrike