matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

Antonija Arnečič Svet24.si

Spala v hlevu, na banki pa jo je čakal lep ...

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

lpd7 Njena.si

To so novi tekmovalci šova Ljubezen po domače!

1_saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler reviji Lady zaupala svojo težko ...

STA
STA
0 17.03.2020 18:15:32

Ta PREKLETI virus! HUD UDAREC za slovenski šport! Moral bi biti PRAZNIK, zdaj smo ostali BREZ VSEGA

Profimedia
Mednarodna hokejska zveza IIHF se je danes na korespondenčni seji odločila odpovedati svetovno prvenstvo divizije IA, ki bi sicer moralo potekati v Ljubljani med 27. aprilom in 3. majem, so sporočili s Hokejske zveze Slovenije. Vzrok je pandemija novega koronavirusa.

IIHF je odpovedala tako SP v skupini 1A v Ljubljani kot 1B v Katovicah. V Ljubljani bi ob Sloveniji morale igrati še Francija, Avstrija, Južna Koreja, Madžarska in Romunija, na Poljskem pa gostiteljica, Litva, Japonska, Estonija, Ukrajina in Srbija. O novem terminu prvenstev bo IIHF odločala na naslednjem kongresu, ki bo predvidoma junija. Da je odločitev pričakovana, potrjujejo tudi že besede generalnega sekretarja HZS Dejana Kontreca, ki je pred dnevi v pogovoru za STA dejal, da bi bilo prvenstvo v Tivoliju (to stane med 500.000 in 600.000 evri), če bi ga morali igrati pred praznimi tribunami, čista izguba.

Prodaja kart se je namreč ob izbruhu novega koronavirusa praktično ustavila, tudi sama HZS pa nato ni šla v dodatno promocijo, ker bi to pomenilo zgolj dodatne stroške. A danes je HZS dobila dokončno potrditev, da prvenstva ne bo v predvidenem terminu. "Seveda smo si vsi želeli tega prvenstva, še posebej, ker bi potekalo v prenovljeni Hali Tivoli. A razmere so trenutno takšne, da je nujno postaviti zdravje igralcev, gledalcev in vseh nas na prvo mesto. Nov termin prvenstva bo predvidoma znan na kongresu. Čas za nove zmage bo še prišel, zdaj je prav, da držimo skupaj. Odločitev IIHF zato sprejemamo z razumevanjem," je današnjo odločitev IIHF pokomentiral Kontrec.Pred tem je sicer Slovenija nazadnje gostila SP "drugega razreda" leta 2012 v Stožicah.

Krovna mednarodna zveza pa še ni sprejela odločitev glede SP elitne divizije. "Na žalost v tem trenutku nismo mogli povleči nobene odločitve v zvezi s SP. Vsi vpleteni smo se sicer pogovarjali o zapletenem položaju glede novega koronavirusa, ki pesti številne države, tudi udeleženke SP," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik IIHF Rene Fasel. SP je sicer predvideno za med 8. in 24. majem v Švici. Tam bi v skupini A igrale Kanada, Švedska, Češka, Nemčija, Slovaška, Danska, Belorusija in Velika Britanija, v skupini B pa Rusija, Finska, ZDA, Švica, Latvija, Norveška, Italija in Kazahstan.

Značke: hokej, sp, koronavirus

Članki iz rubrike