stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 09.02.2020 21:21:46

Risi premočni tudi za Japonce in zanesljivo odhajajo na Norveško po olimpijske igre

alesfevzer.com
Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 3. kroga olimpijskega kvalifikacijskega turnirja na Jesenicah premagala Japonsko s 6:2 (0:1, 1:0, 5:1). Slovenci so osvojili prvo mesto in si zagotovili uvrstitev na zadnjo stopnjo kvalifikacijskega tekmovanja, ki bo avgusta.

* Dvorana Podmežakla, gledalcev 1700, sodniki: Ansons (Latvija), Kopitz (Nemčija, glavna), Constantineau (Francija), Dahl (Norveška).
* Strelci: 0:1 Nakajima (Hashimoto, Hirano, 9.), 1:1 Urbas (26.), 2:1 Ograjenšek (Urbas, Gregorc, 46.), 3:1 Sabolič (47.), 4:1 Tičar (58.), 4:2 Nakajima (59.), 5:2 Tičar (Jeglič, 59.), 6:2 Zajc (Čepon, 60.).
* Kazenske minute: Slovenija 10 + 10, Japonska 6.

slovenija japonska 3
alesfevzer.com


Slovenci so izpolnili cilj v tem reprezentančnem premoru in si s prvim mestom na domačem turnirju zagotovili uvrstitev na zadnjo stopnjo kvalifikacijskega tekmovanja, ki bo avgusta.

Na Norveškem se bodo Slovenci merili z domačini, Danci in Korejci, le prvo mesto pa vodi na olimpijske igre v Peking 2022.

Na prvih dveh tekmah na Jesenicah je Slovenija premagala Litvo z 12:2 in Hrvaško s 7:0. A tako Slovenija kot Japonska sta se zavedali, da sta bila prva kroga turnirja le nekakšno ogrevanje, saj sta bila tekmeca precej slabša. O prvem mestu je odločal medsebojni dvoboj, na tem pa so bili po trdi tekmi vendarle boljši slovenski hokejisti.

Za Slovenijo je tretjo tekmo v vratih začel Gašper Krošelj. Takoj se je pokazalo, da bo delo tokrat precej težje. Slovenija je sicer imela terensko premoč, toda vratar Japonske Yutaka Fukufuji je bil dobro razpoložen in je vse poskuse Slovencev ubranil. Poti mimo njega niso našli ne Jan Urbas, ne Žiga Jeglič, ne Miha Verlič. Zato pa so domači doživeli hladen tuš takoj po prvi izključitvi, ko se je na led vrnil Tadej Čimžar, Japoncem pa je odbiti plošček uspelo spraviti za hrbet Krošlja.

Nadaljevanje je bilo spet slovensko, toda še vedno brez zadetka. Slovenija je imela še dvakrat prednost igralca več, obakrat močno pritiskala, Jeglič in Miha Zajc sta bila zelo blizu zadetku, a so Japonci na odmor vseeno odšli z minimalno prednostjo.

Začetek drugega dela spet ni bil po slovenskem okusu, a ob novi izključitvi so domači zdržali, potem pa spet pritisnili. Vmes je desetminutno kazen dobil Robert Sabolič, v 26. minuti pa so si navijači v tokrat precej bolj polni Podmežakli le oddahnili. Kapetan Urbas je stvari vzel v svoje roke in z močnim in natančnim strelom poskrbel za izenačenje. Izid 1:1 je za domače pomenil olajšanje, a tudi znak za nove napade. Igra je večinoma potekala pred japonskim golom, Slovenci so veliko poskušali, toda strnjena japonska obramba in razpoložen vratar sta Sloveniji preprečevala veselje.

Slovenci so tudi zadnji del nadaljevali tako, kot so igrali večji del druge tretjine. Japonci so bili večinoma stisnjeni pred svoj gol. Reševali pa so se tudi s prekrški, Slovenci so tako hitro imeli novo priložnost z igralcem več. Ken Ograjenšek je v 46. minuti vendarle poskrbel za vodstvo. Kar prej Slovencem ni uspelo v 45 minutah, jim je nato že v naslednji: hitro so dosegli še en gol, po lepem preigravanju je bil uspešen Robert Sabolič, ter tako poskrbeli z mirnejši konec dvoboja.

Sproščeni Slovenci so se nato razigrali. Nizali so napad za napadom, japonsko tveganje brez vratarja pa je v 58. minuti kaznoval Rok Tičar. Japonska je zatem sicer še znižala, a je Tičar, ko so Japonci pri 2:4 še enkrat poskusili brez vratarja, zadel še drugič in dokončno potrdil zmago. Piko na i učinkoviti zadnji tretjini pa je nato v zadnji minuti, ko so se Japonci že vdali v usodo, postavil še Miha Zajc.

slovenija japonska 2
alesfevzer.com

* Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: "Ne maram igrati z Japonci, neugodni so in to se je spet izkazalo. Vedeli smo, kaj nas čaka. Turnir je težak, igraš 90 odstotkov v napadalni tretjini, pa se treseš za zmago. Seveda je bilo nekaj nervoze, dobili smo gol ... potem pa je steklo, fantje niso popuščali, ko je plošček padel noter, je bilo lažje. Pričakoval sem to, a so se Japonci dolgo borili in igrali svojo igro. Zdaj smo naredili tisto, kar smo pričakovali in mislim, da smo si z igro to zaslužili."

* Rok Tičar, igralec Slovenije: "Odigrali smo dobro tekmo, ohranili smo trezno glavo, čeprav smo zaostajali. Ni bilo nervoze, vedeli smo, da bo gol prej ali slej prišel in po prvem zadetku kapetana je bilo vse lažje. Pričakovali smo, da bo takšna tekma, ker smo hitrejši in taktično boljši. Igrali smo svoj hokej in ne glede na prvo tretjino zasluženo zmagali. Bunker je včasih težko prebiti in danes se je to spet pokazalo, a stvari smo pripeljal tja, kjer morajo biti in zasluženo gremo naprej."

slovenija japonska 4
alesfevzer.com

Članki iz rubrike