Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
2 20.06.2019 19:13:30

NEPRIČAKOVAN ZAPLET glede hokejskega svetovnega prvenstva V STOŽICAH

Ko je Hokejska zveza Slovenija po končanem SP elitne skupine maja dobila organizacijo drugoligaškega SP naslednje leto, je kot prizorišče prijavila večnamensko dvorano Stožice v Ljubljani.

 A kot kaže, bo izvedba SP divizije I (skupina A) tam vprašljiva, saj je krovna zveza IIHF ta teden nepričakovano spremenila termin tekmovanja.

Kot je danes ob robu skupščine HZS dejal njen generalni sekretar Dejan Kontrec, so jih iz krovne zveze v sredo obvestili o spremembi termina SP. To bo zdaj med 27. aprilom in 3. majem 2020, kar pa zaradi prvomajskih praznikov HZS ne ustreza. Prvotni termin je bil od 24. do 30. aprila.

Slovenija bo na tem SP za tekmece imela Južno Korejo, Madžarsko, Romunijo, ki je prišla iz tretjeligaške skupine, ter Avstrijo in Francijo, ki sta letos izpadli iz elite.



"Novica nas je kar precej presenetila. Mi smo že imeli en datum, pa smo ga na kongresu IIHF spremenili po kompromisu s sodelujočimi ekipami. A očitno so bili nekateri s figo v žepu, zdaj je zveza spremenila termin. To nam ni po volji, takrat so glavni prazniki, a bomo skušali narediti dober dogodek, uspešen tako rezultatsko kot tudi finančno," je dejal Kontrec.

Dejal je, da prvenstvo bo v Sloveniji, ni pa še želel razkriti, ali so se že odločili za morebitno spremembo lokacije. "Hoteli so bili rezervirani, dvorana tudi, dogovarjali smo se za led v dvorani, s posrednikoma za prodajo vstopnic ... mesec dni dela je šel v nič. Mi bi radi zvezo sanirali, ne bi radi tega z enim svetovnim prvenstvom ogrozili," je Kontrec povzel svoje pomisleke glede Stožic. Prvenstvo v tej dvorani bi bilo, čeprav ima največ sedežev v Sloveniji, namreč finančno precej večji zalogaj kot v kateri od drugih primernih dvoran. Če bodo SP selili, sta možnosti le ljubljanska dvorana Tivoli ali jeseniška Podmežakla.

"Ne vemo še. Če bodo drugi člani predsedstva presodili, da so Stožice sprejemljive, ne bom rekel ne. A vem, kako težko je zbrati sredstva in kako težko poslujemo zaradi preteklih časov, zato sem bolj 'ziheraš' in ne bi rad, da zabredemo v kakšne težave," je o morebitni selitvi še dejal Kontrec.

Značke: hokej, sp, stožice

Članki iz rubrike