Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 26.05.2019 19:44:26

Tolažilna nagrada na SP Rusom

Hokejisti Rusije so na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Slovaškem osvojili bronasto medaljo. V malem finalu so po kazenskih strelih premagali Češko s 3:2 (1:2, 1:0, 0:0; 1:0).

* Dvorana Ondreja Nepele, gledalcev 9000, sodniki: Gouin (Kanada), Kaukokari (Finska, glavna), Malmqvist (Švedska), Oliver (ZDA).
* Strelci: 1:0 Grigorenko (Sergačjov, 14.), 1:1 Repik (Sklenička, Rutta, 14.), 1:2 Kubalik (Kovar, Gulaš, 19.), 2:2 Anisimov (Gusev, 21.); kazenski streli: Kovaljčuk, Gusev za Rusijo.
* Kazenske minute: Rusija 2, Češka 4.

Tekma za tretje mesto na SP velja za nekakšen dvoboj razočaranih polfinalnih poražencev, na katerem je na voljo vsaj minimalna tolažba. Rusi so na SP merili visoko, imeli so najbolj zvezdniško zasedbo, na koncu so se morali zadovoljiti zgolj z bronom. Čehom pa ni ostalo nič in na novo medaljo, prvo po letu 2012, bodo morali počakati vsaj še eno leto.

Ogromno zaslug za ruski uspeh ima njihov vratar Andrej Vasiljevski. Na koncu tekme, ki je šla tudi v podaljšek, je zbral kar 48 obramb, Čehi pa so si pripravili številne zrele priložnosti, toda nerešljiva uganka v ruskih vratih je preprečila slavje čeških navijačev na tribunah dvorane v Bratislavi.


Začetek je sicer pripadel Rusom, ki so začetni pritisk kronali z zadetkom Mihaila Grigorenka v 14. minuti. A še v isti je na drugi strani odgovoril Mihal Repik, ko pa je Domink Kubalik pred koncem prve tretjine poskrbel za češko vodstvo, se je zdelo, da bo takrat precej bolj živahna Češka le prišla do prestižne zmage.

A so Rusi češki nalet presekali z zgodnjim golom, že v 21. minuti je izenačil Artjom Anisimov, zadetek za 2:2 pa je bil tudi zadnji v rednem delu in podaljšku. Nič več, kar so proti vratom Vasiljevskega sprožili Čehi, in tudi nič, kar so proti Simonu Hrubcu namerili Rusi, namreč ni več končalo za hrbtoma vratarjev.

Predvsem Čehi lahko obžalujejo številne priložnosti iz zadnjega dela tekme. V zadnji tretjini so imeli razmerje strelov kar 18-5, v podaljšku 6-2, izid pa se ni spremenil. Tik pred koncem dodatnega dela igre je imel na ruski strani najlepšo priložnosti Nikita Gusev, češki bi lahko bron zagotovil Jan Kovar nekaj sekund pred sireno.

Pri kazenskih strelih pa so ostali samo še Rusi. Čehi so bili zelo neučinkoviti, v prvih treh serijah so vsi strelci zgrešili ali pa je Vaslijevski strele ubranil. Na ruski strani sta v polno zadela Ilija Kovaljčuk in Gusev, ko pa je nato Vasiljevski ustavil poskus Filipa Hroneka, je bil bron že ruski.

V velikem finalu se bosta ob 20.15 pomerili Finska in Kanada.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike