Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 26.05.2019 14:06:22

Roland Garros ostaja zaklet za Kerberjevo

Profimedia
Peščena teniška igrišča pariškega Roland Garrosa so na današnjem uvodu odprtega prvenstva Francije takoj poskrbela za presenečenje, saj je v ženski konkurenci izpadla peta nosilka Angelique Kerber. Od Nemke, ki se v Parizu nikakor ne znajde, je bila v prvem krogu s 6:4 in 6:2 boljša 18-letna Rusinja Anastazija Potapova.

Kerberjeva v Pariz ni prispela povsem zdrava, saj se je v preteklih tednih bojevala s poškodbo desnega gležnja, zaradi katere je izpustila turnir v Rimu, pred tem pa predala dvoboj drugega kroga v Madridu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je danes izkoristila njena ruska tekmica, ki je v uri in 14 minut z 28 "winnerji" prišla do svoje prve zmage nad igralko iz prve deseterice svetovne jakostne lestvice.

Če je zmagovalka lanskega Wimbledona v prvem nizu še nudila odpor, Potapova ga je dobila z odvzemom servisa v 10. igri, je v drugem bila povsem nemočna. Rusinja je povedla z 4:0, nato pa v svojem debitantskem nastopu v Parizu brez večjih znakov živčnosti potrdila zmago.

Pariški pesek tako ostaja zaklet za Kerberjevo, ki je kljub osvojenim naslovom na vseh ostalih turnirjih velike četverice v Roland Garrosu že šestič v karieri izpadla v prvem krogu, najdlje pa je prišla do četrtfinala lani in leta 2012.



Slovenija ima v uvodnem krogu drugega grand slama sezone kar pet predstavnikov v posamični konkurenci. Prva bo na igrišča še danes ob predvidoma 17.30 stopila Polona Hercog, ki jo čaka dvoboj z 32. igralko sveta Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič.

V ponedeljek bodo predvidoma dvoboje prvega kroga odigrali Aljaž Beden in Blaž Rola v moški konkurenci ter Dalila Jakupović in Tamara Zidanšek v konkurenci posameznic.

Najtežje delo na papirju čaka 29-letnega Bedeneta, trenutno 97. igralca sveta, njegov tekmec pa bo sedem let mlajši Hrvat Borna Ćorić, 15. igralec na svetovni računalniški lestvici in 13. nosilec Roland Garrosa.

Rola se bo pomeril s še enim kvalifikantom Mikaelom Ymerjem iz Švedske, Zidanškovo, 68. igralko sveta, čaka 20. nosilka turnirja Elise Mertens iz Belgije, Jakupovičevo pa japonska kvalifikantka Kurumi Nara.

Značke: tenis, turnir

Članki iz rubrike