dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

veronika ročeva Svet24.si

FOTO: "Otroci so umrli tu"; Rusinja z razgaljenimi...

nebesni svod Petisvet.si

Tedenski horoskop od 17.6. do 23.6. 2019

marjan šarec Svet24.si

Poslanci sprašujejo, Šarec odgovarja: S takšno ...

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

STA
STA
0 17.05.2019 22:47:23

Na hokejskem SP zmage favoritov

Hokejisti Finske so na svoji peti tekmi na svetovnem prvenstvu na Slovaškem prišli do četrte zmage in so vsaj začasno prevzeli vodstvo v skupini A, ki igra v Košicah.

Tokrat so Finci s 5:0 premagali Veliko Britanijo. V skupini B v Bratislavi je vlogo favorita proti Italiji upravičila Češka z 8:0 in prav tako prišla do četrte zmage.

Finci so zadnjeuvrščene Britance, ki so še brez točke, gladko premagali. Že pred tem je gostiteljica Slovaška, ki je doslej imela le zmago in tri poraze, pričakovano odpravila Francijo s 6:3. Slovaki so se s tem prebili na peto mesto, pred njo so Finska, Nemčija, Kanada in ZDA.

V skupini B so Čehi skromne Italijane odpravili kar z 8:0. Italijani, ki imajo razliko v danih in prejetih zadetkih 0:38, so še naprej brez točke in na zadnjem mestu.Čehi, pri katerih sta po dva gola dosegla Michael Frolik in Dmitrij Jaskin, so se z novo zmago izenačili z vodilnima Rusijo in Švico, ki sta po štirih krogih stoodstotni.

Frolik je z 10 točkami (5 golov, 5 podaj) prvi strelec prvenstva skupaj z rojakom Jakubom Voračkom (2, 8), Rusom Nikito Kučerovom (3, 7) in Švedom Williamom Nylanderjem (3, 7).

Na današnji prvi tekmi v tej skupini so Norvežani premagali Avstrijce s 5:3 in prišli do svoje prve zmage.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike