ženska Dobra karma

Na površino prihaja vaša občutljivost, zato ...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

STA
STA
0 16.05.2019 16:08:19

Kajakaši na Soči do ekipnega srebra

Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah nadaljujejo uspešne nastope na evropskem prvenstvu v spustu v Trnovem ob Soči. Potem ko je v sredo na posamični tekmi med kajakaši zmagal Simon Oven, Anže Urankar je bil drugi, med kanuisti pa Blaž Cof tretji, so danes slovenski kajakaši osvojili še srebro v ekipni tekmi klasičnega spusta.

Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak so za 3,20 sekunde zaostali le za favoriti in prvaki Čehi, bron so s 30,02 sekunde zaostanka osvojili Italijani. "Mislim, da smo danes naredili vse, kar smo lahko. Novaka sva kar dobro 'zgonila' do cilja. Zadovoljni smo z drugim mestom," je po tekmi povedal evropski prvak Oven, Urankar pa dodal: "Sem zadovoljen. Danes smo dali vse od sebe in mislim, da je to najboljši rezultat, kar smo ga lahko dosegli. Mislili smo, da bomo imeli več zaostanka za Čehi."

Po osvojeni kolajni je bil seveda zelo zadovoljen tudi tretji član ekipe Novak, ki je dobil priložnost za nastop v ekipni tekmi, po tem ko se je Nejc Žnidarčič zaradi poškodbe odločil, da ne bo startal: "Že včeraj sem vedel, da se lahko zgodi, da bom danes nastopil. Upali smo sicer, da bo Nejc, ker je definitivno hitrejši od mene, ampak dal sem vse od sebe in lahko smo zadovoljni z rezultatom. Hvala Anžetu in Simonu za val in da sta me spodbujala. Srebrna kolajna je super!"

Med kanuisti so prav tako slavili Čehi, drugi so bili Francozi s 15,72 sekunde zaostanka, tretji pa so bili Hrvati, ki so zaostali že več kot minuto. Slovenci Maj Oštrbenk, Martin Gale in Nejc Gradišek so bili z dobrima dvema minutama zaostanka četrti. Blaž Cof se je nastopu odpovedal, saj bo eden izmed glavnih favoritov za zmago v sprinterski preizkušnji, ki je na sporedu v petek in soboto.


Tudi pri kajakašicah je zlato šlo na Češko, srebro v Francijo (+20,28), bron pa v Nemčijo (+50,62). Slovenke Lea Novak, Ana Šteblaj in Živa Jančar so bile pete, zaostale so 2:14,57 minute.

"Fantje so zelo dobro veslali. Bili so v igri za zmago, ampak Čehi so bili boljši. Že po posamični tekmi so bili Čehi veliki favoriti. Pri nas je Nejc poškodovan. Šel je na ogrevanje, ampak ni šlo. Mislim, da se je pravilno odločil, da ne bi bilo nevarnosti, da bi se dolgoročno kaj zakompliciralo. Upam, da bo v sprintu lahko nastopil. Osvojili so srebro z majhnim zaostankom za zmagovalci, tako da moramo biti zadovoljni," je dejal vodja spustaške reprezentance Srečko Masle.

"V ostalih ekipah smo imeli mlade tekmovalce, za katere ni bilo pričakovati, da bodo na vrhu v svetovnem merilu. V reprezentanco smo jih povabili, da nabirajo izkušnje, saj so to odlične priprave tudi za mladinsko svetovno prvenstvo, kjer pa nekateri zagotovo lahko posežejo visoko," je še povedal Masle.

V petek bodo na EP kvalifikacije za sprintersko tekmo, v soboto pa še ekipna sprinterska ter posamična sprinterska tekma.

Značke: kajak kanu, spust, ep

Članki iz rubrike