stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.05.2019 16:08:19

Kajakaši na Soči do ekipnega srebra

Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah nadaljujejo uspešne nastope na evropskem prvenstvu v spustu v Trnovem ob Soči. Potem ko je v sredo na posamični tekmi med kajakaši zmagal Simon Oven, Anže Urankar je bil drugi, med kanuisti pa Blaž Cof tretji, so danes slovenski kajakaši osvojili še srebro v ekipni tekmi klasičnega spusta.

Simon Oven, Anže Urankar in Tim Novak so za 3,20 sekunde zaostali le za favoriti in prvaki Čehi, bron so s 30,02 sekunde zaostanka osvojili Italijani. "Mislim, da smo danes naredili vse, kar smo lahko. Novaka sva kar dobro 'zgonila' do cilja. Zadovoljni smo z drugim mestom," je po tekmi povedal evropski prvak Oven, Urankar pa dodal: "Sem zadovoljen. Danes smo dali vse od sebe in mislim, da je to najboljši rezultat, kar smo ga lahko dosegli. Mislili smo, da bomo imeli več zaostanka za Čehi."

Po osvojeni kolajni je bil seveda zelo zadovoljen tudi tretji član ekipe Novak, ki je dobil priložnost za nastop v ekipni tekmi, po tem ko se je Nejc Žnidarčič zaradi poškodbe odločil, da ne bo startal: "Že včeraj sem vedel, da se lahko zgodi, da bom danes nastopil. Upali smo sicer, da bo Nejc, ker je definitivno hitrejši od mene, ampak dal sem vse od sebe in lahko smo zadovoljni z rezultatom. Hvala Anžetu in Simonu za val in da sta me spodbujala. Srebrna kolajna je super!"

Med kanuisti so prav tako slavili Čehi, drugi so bili Francozi s 15,72 sekunde zaostanka, tretji pa so bili Hrvati, ki so zaostali že več kot minuto. Slovenci Maj Oštrbenk, Martin Gale in Nejc Gradišek so bili z dobrima dvema minutama zaostanka četrti. Blaž Cof se je nastopu odpovedal, saj bo eden izmed glavnih favoritov za zmago v sprinterski preizkušnji, ki je na sporedu v petek in soboto.


Tudi pri kajakašicah je zlato šlo na Češko, srebro v Francijo (+20,28), bron pa v Nemčijo (+50,62). Slovenke Lea Novak, Ana Šteblaj in Živa Jančar so bile pete, zaostale so 2:14,57 minute.

"Fantje so zelo dobro veslali. Bili so v igri za zmago, ampak Čehi so bili boljši. Že po posamični tekmi so bili Čehi veliki favoriti. Pri nas je Nejc poškodovan. Šel je na ogrevanje, ampak ni šlo. Mislim, da se je pravilno odločil, da ne bi bilo nevarnosti, da bi se dolgoročno kaj zakompliciralo. Upam, da bo v sprintu lahko nastopil. Osvojili so srebro z majhnim zaostankom za zmagovalci, tako da moramo biti zadovoljni," je dejal vodja spustaške reprezentance Srečko Masle.

"V ostalih ekipah smo imeli mlade tekmovalce, za katere ni bilo pričakovati, da bodo na vrhu v svetovnem merilu. V reprezentanco smo jih povabili, da nabirajo izkušnje, saj so to odlične priprave tudi za mladinsko svetovno prvenstvo, kjer pa nekateri zagotovo lahko posežejo visoko," je še povedal Masle.

V petek bodo na EP kvalifikacije za sprintersko tekmo, v soboto pa še ekipna sprinterska ter posamična sprinterska tekma.

Značke: kajak kanu, spust, ep

Članki iz rubrike