mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 30.04.2019 14:14:42

ŠOK V KAZAHSTANU! Kopitarjevi možje gladko vodili, potem pa se je zgodil TALE ZGODOVINSKI MRK

Jurij Kodrun
Slovenska hokejska reprezentanca je po dveh tekmah svetovnega prvenstva skupine 1A (drugega kakovostnega ranga) prikovana na samo dno.

Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) v kazahstanskem Nursultanu na svoji drugi tekmi izgubila z Južno Korejo s 3:5 (3:1, 0:3, 0:1) in doživela še drugi poraz. Za Slovenijo so zadeli Matic Podlipnik (9. minuta), Ken Ograjenšek (13.) in Robert Sabolič (17.).

Za azijske tekmece so bili uspešni Korejo Kim Kisung (5.), Kim Won Jun (28.), Kim Sangwook (30.), Sang Jin Park (31.) in Sanghoon Shin (60.), ki je ob koncu zadel prazno mrežo.

Slovenija je SP v ponedeljek začela s porazom, boljši so bili Kazahstanci s 3:2, Južna Koreja pa je ugnala Madžarsko s 5:1. 

Razmerje v strelih na gol je bilo sicer 44:23 v korist Slovenije, varovanci Iva Jana pa so imeli na razpolago 12 minut igre s hokejistom več na ledu.

Matic Podlipnik je prvi stopil pred mikrofon RTV Slovenija in ni imel odgovora na vprašanje, zakaj se dogajajo takšni mrki. Tako proti Kazahstanu v prvi kot danes proti Južni Koreji v drugi tretjini:

"Žal ne morem odgovoriti na vprašanje, če bi vedel, bi to popravili že včeraj. Danes smo začeli precej bolje, ampak spet se je to ponovilo v drugi tretjini in na žalost smo brez točk. Priigrali smo si vodstvo s 3:1 potem pa velik padec in nasprotnik je to izkoristil, izenačil. Hokej se na žalost igra 60 minut in vseh 60 minut moraš biti 100-odstoten. Premalo je to vse skupaj," je povedal za RTV Slovenija strelec izenačujočega zadetka na 1:1, ki je dal krila Slovencem na poti do vodstva s 3:1.

Potem pa je sledil mrk v podobi 160 sekund, ki ga slovenska reprezentanca skorajda ne pomni. Korejci so v tem času zadeli trikrat, Risi pa niso imeli pravega odgovora. Korejci so na koncu slavili s 5:3 po zadetku v prazen gol. 

Elita se tako izmika, vprašanje pa je, kaj še lahko storijo selektor Ivo Jan, njegov kapetan Anže Kopitar in ostali hokejisti do konca prvenstva, saj ostajajo še tri tekme. Kot kaže si bo treba najprej zagotoviti obstanek v skupini 1A. 

"Mi bomo šli 100-odstotno v vse tri tekme naprej, jutri se spočiti in regenerirati. Skušali bomo dobiti vse tri tekme in nato bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je še dejal Podlipnik. 

Rise naslednja tekma čaka naslednja tekma v četrtek, 2. maja, ko bodo ob 12. uri po slovenskem času palice prekrižali z Belorusijo.

-------------------------------------------

IZJAVE IZ SLOVENSKEGA TABORA

Ivo Jan, selektor Slovenije: "Spet je bilo nekaj nepotrebnih prekrškov, Korejci so to znali izkoristiti. Velja nepisano pravilo, da če ne izkoristiš prednosti 5 na 3, se tekma obrne. Imeli smo kar nekaj priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Prevzemam odgovornost za poraz, ni pa še konec turnirja. Imamo še tri tekme. Zdaj potrebujemo regeneracijo, nekateri igralci so bolj utrujeni kot drugi, danes smo igrali na tri napade. Analizirali bomo današnjo tekmo in se pripravili na četrtek."

Ken Ograjenšek, hokejist Slovenije: "Začeli smo dobro, narekovali ritem, več smo drsali, oni so delali prekrške. Potem pa so v nadaljevanju oni dobili 'momentum' in ko se to zgodi, se je težko vrniti. Dali so nam nekaj golov po sreči. Mi smo se borili do konca, a ni šlo noter, tako da je prisotno razočaranje."

Boštjan Goličič, hokejist Slovenije: "Vodstvo nas ni uspavalo. Naša največja težava je nedisciplina, preveč napak, preveč prekrškov. To bomo morali popraviti do naslednje tekme. Korejci so se branili in čakali na svoje priložnosti. Mi smo poskušali preveč na silo. Na koncu smo dali vse od sebe, a smo bili kar malo zafrustrirani. Njihov vratar je bil danes zelo dober in očitno so si danes bolj zaslužili zmago."

Blaž Gregorc, hokejist Slovenije: "Naredili smo nekaj napak, oni so to izkoristili. Po treh golih nismo mogli priti nazaj v igro. Trudili smo se, a nam ni uspelo. Ne vem, zakaj do tega prihaja, moramo pa dati glave gor in odigrati bolj zbrano."

-------------------------------------------

Izidi: (Skupina 1A, Kazahstan)

Slovenija - Južna Koreja   3:5 (3:1, 0:3, 0:1)
Belorusija - Madžarska     3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Sreda, 1. maj:
12.30 Kazahstan - Litva

Lestvica:
                       Z  ZP   P  PP
1. Južna Koreja    2   2   0   0   0  10:4   6
2. Belorusija      2   2   0   0   0   7:4   6
3. Kazahstan       1   1   0   0   0   3:2   3
4. Litva           1   0   0   0   1   3:4   0
5. Slovenija       2   0   0   0   2   5:8   0
6. Madžarska       2   0   0   0   2   2:8   0

Članki iz rubrike