Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 29.04.2019 20:31:52

Ivačič po presenečenje v Krškem

Matic Ivačič je slovenski adut na dirki v Krškem.
Stane Kadunc
Na praznik dela bosta na sporedu še zadnji dve kvalifikacijski dirki za letošnje EP med posamezniki v spidveju, ob sedmih zvečer tudi dirka na stadionu Matije Gubca v Krškem.

Morda je na pogled je sama skupina za odtenek lažja kot tista na Hrvaškem, toda še vedno je zelo močna in tudi kakovostna. Tudi tu je kar nekaj favoritov za zmago in uvrstitev med najboljše štiri. Glavni kandidati za najvišja mesta so prav gotovo Poljak Kasper Worina, odlična Danca Frederik Jakobsen in dolgoletni GP voznik Bjarne Pedersen. Odlično deluje na začetku sezone v ligah tudi Anglež Stewe Worall, nič slabše pa ne vozita niti Rusa Grigorij Laguta in Sergej Logačov. Prvi je sicer brat Artioma, ki vozi v GP seriji. Izredno nepredvidljiv je tudi Latvijec Kjastas Poudzuks, ki uspešno vozi tudi v poljski ligi. Zelo dobro pa stezo v Krškem poznajo oba Čeha Zdenek Simota in njegov soimenjak Holub ter Italijan Nicolas Vicentin, ki je pred slabim mesecem dni odlično peljal na dirki za naše prvenstvo. Pozna jo tudi Madžar Denis Fazekas, ki pa se ne more primerjati s konkurenco, ker je njegovo znanje pač preslabo. Izredno nepredvidljiv je tudi Nemec Kevin Wolbert, ki svoje najboljše predstave kaže predvsem v ekipnih tekmah. Nastopila bosta še dva voznika, o katerih pa se zelo malo ve. Prvi je Norvežan Glenn Moi, ki je izžrebal tudi najbolj zaželeno številko in bo imel dva starta iz A pozicije. Drugi nepopisan list pa je Ukrajinec Andrej Rozaljuk.



Našteti vozniki so konkurenca za naša dva voznika, oba domačina, Matica Ivačiča in Denisa Štojsa. Realne možnosti za preboj v nadaljevanje tega tekmovanja ima morda le mlajši Matic, ki se nahaja v odlični formi. To je dokazal tudi pred desetimi dnevi v Ljubljani, kjer mu je uspelo enkrat (sploh prvič v karieri!) ugnati Mateja Žagarja. Sam je pred dirko zelo optimističen, tudi motorji mu trenutno delujejo odlično. Moral pa bo odpeljati vsaj na podobni ravni kot v Ljubljani in ne bo smel ponovno pokazati sindroma Krško, saj ga doma vedno malce izdajo živci. Za veterana Denisa Štojsa pa bo dirka verjetno prevelik zalogaj, saj je to zanj močno prehuda konkurenca, ker se ravno ne more pohvaliti z dobrim motorjem. Le borbenost pa je žal premalo, saj mu bodo manjkali konji (v motorju!) za večji dosežek. Kot rezervi bosta na dirki še domači mladec Jernej Hriberšek, ki je letos pokazal velik napredek, in Hrvat (Medžimurec iz Goričana) Dario Vugrinec, ki letos vozi za ST Lendavo.



Dirka se bo torej začela v sredo ob sedmih zvečer, uradni trening pa bo ob dveh popoldne. Za organizatorje, AMD Krško, bo ta dirka izvrstna priprava za VN Slovenije, ki bo na sporedu točno čez mesec dni, torej 1. junija.

Galerija

Članki iz rubrike