Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 30.04.2019 07:49:43

Opozorilo s prve tekme je bilo jasno! Hokejisti danes s popravnim izpitom z Južno Korejo

Jurij Kodrun
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) v kazahstanskem Nursultanu igrala drugo tekmo. Že ob 12. uri po slovenskem času se bo pomerila z Južno Korejo.

Slovenija je SP v ponedeljek začela s porazom, boljši so bili Kazahstanci, ki so zmagali s 3:2. Slovenci so na prvi tekmi SP zaostajali že z 0:3 po prvi tretjini, a so se nato vrnili z goloma Anžeta Kuralta in Davida Rodmana, vendar popolnega preobrata ni bilo.

Južna Koreja, ki je lani izpadla iz elitne skupine, pa je za uvod kar nekoliko presenetljivo visoko premagala Madžarsko s 5:1.



Slovenski selektor Ivo Jan je po prvi tekmi opozoril, da bo malo časa za analize in pripravo na drugega tekmeca, saj je današnji dvoboj na sporedu le 18 ur po koncu prvega. Izpostavil pa je, da njegovi hokejisti ne bodo smeli ponavljati tako slabih začetkov tekem, če želijo proti do uspehov na prvenstvu.

Na dosedanjih medsebojnih tekmah so bili uspešnejši Slovenci, ki na šestih uradnih in prijateljskih tekmah še ne poznajo poraza. Na ravni drugoligaških tekmovanj na SP sta se Slovenija in Južna Koreja nazadnje merili leta 2016 v Katovicah, ko je bilo 5:1 za Slovenijo. Lani pa je prijateljsko tekmo pred OI na terenu Južne Koreje Slovenija dobila z 2:1.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike