nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, ...

jansa sarec-pl3 Reporter.si

Ker je Marjan Šarec skočil v prazen bazen, bo ...

spar, trgovina, domžale Svet24.si

FOTO: Je slovenske kupce zajela korona histerija?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

bk
bk
0 11.12.2018 21:17:17

Mladi risi ostajajo ZMAGOVITI! Danes so si na SP pokorili Poljake, JUTRI DAN D! (foto)

PZHL
Slovenska mlada reprezentanca še naprej uspešno nastopa na svetovnem prvenstvu divizije 1B do 20 let.

Danes je četa, ki jo vodi Aleš Burnik po velikem boju strla še Poljake, domačo reprezentanco. Na prvih dneh turnirja v poljskem Tyhyju so mladi risi premagali Italijane in Japonce.

Danes so sicer domači oreh strli šele v podaljšku, ko je Jan Drozg le 10 sekund pred koncem tega izkoristil slovenski power play.

Naši hokejisti so sicer proti Poljakom dvakrat zaostajali, najbolj pa so se izkazali v začetku tretje tretjine, ko so od zaostanka z 1:2 prišli do vodstva s 3:2, toda to je bilo kratkotrajno, saj so Poljaki izid poravnali le po 39 sekundah.

Drozg je s svojim drugim golom nato odločil zmagovalca, Mariborčan pa je na treh tekmah zbral že osem točk (3+5) in je vodilni strelec turnirja.

Brez poraza so na Poljskem še Madžari, tekmec Slovenije v sredo. Jasno je, da bo spopad z vzhodnimi sosedi tisti, ki bo odločal o zlatu in napredovanju v divizijo višje, iz katere so lani izpadli ravno Madžari. Ti so danes suvereno opravili z Italijani, imajo izvrstno ekipo, ki bo tudi bolj spočita, a Slovenci so že dokazali, da tudi z njimi ni dobro češenj zobati. Madžari našim fantom predstavljajo največji izziv, zmaga pa bi bila brez kančka dvoma najslajša, zlata osemnajstica (pred dvema letoma je ta generacija osvojila SP U-18) pa bi tako 'odrasla' v zlato dvajsetico … 

Poljska U-20 - Slovenija U-20    3:4 (1:0, 1:1, 1:2; 0:1) – po podaljšku
Tychy – Winter Stadium. 1149 gledalcev. Sodniki: Dehaen (Francija), Kliaščeunikau (Belorusija) in Korovkin (Kazahstan).
Strelci: 0:1 Soltys (Smal, Walega, 9., PP1), 1:1 Drozg (28.), 2:1 Soltys (37.), 2:2 Stojan (Drozg,44.), 2:3 Sodja (Kapel, Svetina, 47.), 3:3 Brynkus (Walega, Khoperia, 48.), 3:4 Drozg (Stojan, Urukalo, 65., PP1).
Kazenske minute: Poljska U-20 14 + 10 (Noworyta), Slovenija U-20 16 + 10 (Drozg)
SLOVENIJA: Kogovšek (64:50), Usnik; Urukalo, Klofutar, Kujavec, Predan, Drozg; Stojan, Brus, Svetina, Sodja, Kapel; Crnovič, Brun Rauh, Brglez, Seršen, Stražišar; Pavc, Šturm, Bohinc, Tavčar, Tišlar. Selektor: Aleš Burnik.

Članki iz rubrike