stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 11.12.2018 17:02:31

Trajković na prestižnem turnirju na Kitajskem

www.alesfevzer.com
Slovenski taekwondoist Ivan Trajković bo ta teden tekmoval na veliki seriji taekwondoja v kitajskem Wuxiju. Gre za turnir z visokim denarnim skladom, saj bodo zmagovalci prejeli po 70.000 ameriških dolarjev. Tekmovalo bo po 16 najboljših borcev, ki so jih povabili prireditelji. Trajkovićev prvi nasprotnik bo Gabonec Anthony Obame.

Trajković bo tekmoval v kategoriji nad 80 kilogramov, za končno slavje bo potreboval štiri zmage proti najboljšim borcem sveta.

Velika serija prvakov ponuja udeležencem daleč najvišje nagrade od vseh turnirjev, na katerih tekmujejo.



Trajković, ki je skupaj s trenerjem Juretom Pantarjem že prispel v mesto turnirja, se bo prvič potegoval za 70.000 ameriških dolarjev, kolikor dobi zmagovalec kategorije. "Počutim se odlično. Zadnja dva tedna sem samo vzdrževal formo, ki sem jo imel na finalu velikih nagrad. Menim, da sem dobro pripravljen. Žreb mi je v prvem krogu namenil Gabonca, ki sem ga letos premagal v polfinalu v Moskvi. A je bilo zelo tesno, tako da bo že od začetka šlo zares. Upam, da se bom dobro znašel v tem novem tekmovalnem sistemu in da se bom v nedeljo boril za medalje," sporoča iz Wuxija Trajković.

V sredo bo na sporedu prvi krog tekmovanja v vseh osmih kategorijah. V četrtek je pred borci dan počitka, v petek pa bodo dvoboji drugega kroga. Štiri najboljše čaka v soboto polfinale. V nedeljo bo na programu še osem finalnih dvobojev ter osem dvobojev za tretja mesta.

Značke: taekwondo, sta

Članki iz rubrike