Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 26.07.2018 21:01:14

VSE je padlo v vodo! Matjaž Kopitar NE BO selektor Slovenije

Nikola Miljković
Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je danes bilo s strani Matjaža Kopitarja obveščeno, da zaradi svojih obveznosti pri ekipi iz severnoameriške lige NHL Los Angeles Kings ne more prevzeti nalog glavnega trenerja slovenske moške članske hokejske reprezentance, so sporočili s HZS.

Vodstvo LA Kings je Matjaža Kopitarja, ki v omenjenem klubu opravlja naloge glavnega pro-oglednika (t.i. skavta) za Evropo, namreč danes obvestilo, da ne da soglasja k imenovanju na mesto selektorja risov in sklenitvi pogodbe s HZS.

"Ko me je vodstvo HZS kontaktiralo, da bi se vrnil na mesto selektorja članske hokejske reprezentance in po prvih pogovorih, je vse kazalo, da res ne bo večjih težav pri sklenitvi novega sodelovanja. Žal pa se je kasneje, po mojem obisku Los Angelesa, izkazalo, da do sodelovanja s HZS ne bo moglo priti. Že prej sem namreč sprejel službo pri organizaciji LA Kings. Izziv, biti glavni pro-skavt za Evropo, je velik. Po pogovorih z vodstvom LA Kings smo ugotovili, da bo moj obseg dela precej obsežen," je pojasnil Kopitar.



"To bi mi onemogočilo maksimalno opravljanje selektorske službe, saj reprezentanci ne bi mogel nuditi 100-odstotne podpore in predanosti. Prav to pa je eno izmed mojih glavnih načel pri vodenju, saj od igralcev oziroma ekipe zahtevam 100-odstotno predanost. Tega ne bi mogel zahtevati, če sam tega ne bi bil zmožen storiti. Zato je odločitev sicer težka, a bolje je, da se nov list obrne zdaj in v celoti, kot da bi kasneje ugotovili, da moji zadolžitvi enostavno nista, gledano časovno, združljivi. Novi vodstveni ekipi in fantom želim vso srečo pri novih izzivih, ki so pred njimi," je še povedal Kopitar.

Vodstvo slovenske krovne organizacije bo nemudoma začelo z iskanjem novega selektorja članske izbrane vrste, so pri HZS še zapisali v sporočilu za javnost.

Značke: hokej, slovenija, selektor

Članki iz rubrike