mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 08.04.2018 19:56:16

Slovenci visoko premagali Hrvate (FOTO)

Grega Wernig
Slovenska hokejska reprezentanca je na prvi od treh prijateljskih tekem pred bližnjim drugoligaškim svetovnim prvenstvom v Budimpešti danes visoko premagala Hrvaško. V Celju je bil končni izid 12:1 (6:0, 2:0, 4:1).

Slovenci so priprave na SP začeli v petek na Bledu, na prvi testni tekmi pa so proti južnim sosedom, ki jih konec aprila čaka tekmovanje v tretjeligaški svetovni konkurenci, brez težav slavili.

Nekoliko zahtevnejši nalogi izbrance selektorja Karija Savolainena, ki priprav in tudi prvenstva ne bodo odigrali v popolni postavi, čakata v dneh pred SP. Najprej se bodo v sredo na Bledu pomerili z Madžarsko, 19. aprila pa na Dunaju še z Avstrijo.


Že prvi gol Slovenije, ko je po osvojenem prvem metu ploščka Rok Tičar po zgolj šestih sekundah načel mrežo gostov, je napovedal, kako bo potekal neenakovreden dvoboj. Hitro sta zadela še Ken Ograjenšek in Žiga Pance. V vratih Slovenije je začel Rok Stojanovič, ki pa ni imel veliko dela, Hrvaški selektor pa je moral že v osmi minuti menjati vratarja zaradi poškodbe. Do konca tretjine so domači navijači videli še tri gole, zadeli so Jan Urbas, še enkrat Ograjenšek in tik pred iztekom prvega dela še enkrat tudi Tičar.

V drugem delu so domači nekoliko spustili ritem, dva zadetka pa je Slovenija dosegla ob koncu, ko je najprej odbiti plošček v gol pospravil Robert Sabolič. Sekundo pred koncem tretjine pa je bil uspešen še Jan Urbas.

Uvodne minute zaključne tretjine so bolje začeli Hrvati, ki so v 41. minuti tudi premagali slovenskega čuvaja mreže in znižali zaostanek na 1:8. Nadaljevanje je pripadlo Slovencem, v 45. minuti je deveti zadetek za Slovenijo v hrvaški mreži prispeval Sabolič. Desetega je v 53. minuti prispeval Boštjan Goličič. Stojanovič je ubranil še dva strela, za piko na pa sta nato 57. in 58. minuti Tičar in Mark Čepon poskrbela za končnih 12:1.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike