tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

fu
fu
1 08.04.2018 19:38:31

HUDA NESREČA na VN Bahrajna! Räikkönen grdo zlomil nogo svojemu mehaniku (VIDEO)

Voznik formule ena Kimi Räikkönen je med današnjo dirko za VN Bahrajna v 36. krogu grdo poškodoval enega od svojih mehanikov.

Zgodilo se je v boksu, ob koncu menjave pnevmatik. Jasno je, da je vsaka sekunda oziroma stotinka izjemno pomembna, vendar v tem primeru je 38-letni Finec prehitro odpeljal in zapeljal čez nogo mehanika, ki še ni pravilno namestil pnevmatike.

Kriviti Räikkönena bi bilo napak. Če je odpeljal, je dobil napačna navodila. Torej, krivdo mora prevzeti Ferrari in njegov sistem organizacije v boksu. V trenutku, ko je Finec odpeljal, je imel mehanik pri levem zadnjem kolesu svojo nogo pod bolidom.


V taboru Ferrarija so bili po nesreči pretreseni in z mislimi pri nesrečnem mehaniku, ki so ga takoj odpeljali v bolnišnico. Podrobnosti glede njegove poškodbe še niso prišle v javnost.

Räikkönen dirke ni nadaljeval, navsezadnje ni imel pravilno nameščene pnevmatike. Po dogodku se je na družbenih omrežjih razvila debata, v kateri številni obtožujejo Finca, da po odstopu ni prišel preverit, kako je z mehanikom, ampak je kratkomalo odvihral stran.

Čeprav so po zaslugi Sebastiana Vettla po VN Avstralije dosegli še drugo zmago v tej sezoni, v moštvu Ferrarija zaradi nesrečnega dogodka razumljivo niso bili vedrih obrazov.

Članki iz rubrike