serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

STA
STA
0 20.02.2018 12:54:34

Slovenski vratar Gašper Krošelj o SPORNEM ZADETKU Norveške: Mogoče bi sodniki MORALI PISKATI, začutil sem bolečino v ...

Reuters
Je bila Slovenija na tekmi z Norveško oškodovana?

* Kari Savolainen, selektor Slovenije: "Vedno je težko izgubiti, a imeli smo svoje priložnosti. V podaljšku je vedno nekoliko tvegano. Bilo je težko, tudi zaradi dogajanja z Žigo, a ste na ledu videli, da se to ni preveč poznalo. Anže Kuralt pa je pokazal, da je igralec, ki ima prihodnost. Norvežani so pokazali zobe na začetku tretje tretjine, vendar smo tudi mi imeli svoje priložnosti. Morda so malenkost bolj izkušeni na tem področju, je pa bila tekma vsekakor zelo izenačena. V tem trenutku je za vse nas precej težko in stresno, naloga ni bila lahka. Igralcem ne morem ničesar očitati."

* Jan Muršak, kapetan Slovenije: "Seveda je razočaranje veliko. A mislim, da imamo lahko glave gor. Večino tekme, z izjemo petih minut v tretji tretjini, smo bili boljši. Zadeli smo tudi dve prečki ... včasih zmagaš, včasih ne, četudi si boljši. A pustili smo vse na ledu, s kančkom sreče bi se lahko uvrstili v četrtfinale. A nimamo si česa očitati. Če bi nam na začetku iger kdo ponudil dve zmagi, dva poraza, bi takoj sprejeli. Veseli me, da smo pokazali dober ekipni duh in se borili. Bilo bi lepo, če bi šli v četrtfinale, a je bil užitek igrati za Slovenijo."


* Marcel Rodman, hokejist Slovenije: "Vsak med nami zdaj težko skrije razočaranje. Odigrali smo dobro tekmo, na začetku zadnje tretjine so Norvežani pokazali željo, a smo potem spet vzpostavili ravnotežje in bili boljši. Zaslužili smo si več, ampak na koncu smo lahko ponosni na to, kar smo kot hokejska ekipa dosegli v zadnjem tednu. Pred tekmo se nismo ozirali na to, kar se je prej dogajalo z Norvežani. Začeli smo samozavestno od prve minute, kar se je pokazalo na ledu."

* Gašper Krošelj, vratar Slovenije: "Mogoče bi moral sodnik piskati, še preden je padel tisti drugi strel. Jaz sem začutil bolečine v vratu, igralec se je zaletel vame, izgubil sem palico in moral bi piskati že takrat. Če bi to storil, do strela sploh ne bi prišlo. Prepozno se je oglasil. Prvo in drugo tretjino smo igrali neverjetno. Tudi oni so bili nevarni, a tega je bilo malo. Imeli smo tudi malo smole oziroma so imeli oni srečo. Razočaranje je veliko, verjeli smo vase, imeli smo jih ... niso imeli možnosti in šele na koncu so prišli zraven. A kdor ga ne da, ga dobi."

* Miha Verlič, hokejist Slovenije: "V zadnji tretjini so Norvežani dobili nekaj 'momentuma', a smo se mi vrnili v igro in si priigrali kar nekaj priložnosti. V zadnjih minutah, ob zadnjem 'power-playu', smo imeli veliko priložnosti. Žal ni šlo noter, imeli smo priložnosti, a smo zadeli samo prečko ali vratnico. Če bi šlo noter, bi bilo čisto drugače. Res smo si želeli, da ponovimo uspeh iz Sočija."

Značke: zoi 2018, hokej

Članki iz rubrike