Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
20.04.2016 18:23:26
Deli članek:

Risi na rehabilitaciji: Tudi v družbi nogometnega zvezdnika

Grega Wernig

Medtem ko se je večina naših najboljših oklepnikov na Bledu potila na pripravah na SP, pa so si nekateri to lahko samo želeli.

Veliko raje bi vsi, ki jih bomo omenili, te dni garali v reprezentančnem pogonu, toda sezona se je za njih končala drugače, slabše, s poškodbo.
Nekaj mož, ki so izgubljeni za letošnje prvenstvo, smo ta teden pocukali za rokav in preverili, kako jim gre z rehabilitacijo.

Njegova ekipa je včeraj izgubila veliki finale lige KHL, Jan Muršak pa ga je še naprej v nespremenjenem stanju lahko spremljal le od daleč. Prejšnji teden nam je javil, da večjih sprememb glede zloma mečnice, do katerega je prišlo na tekmi na sredini marca, ni. Mariborčan nam je dejal, da je še vedno v Moskvi, da njegovo desno nogo, ki navsezadnje ni potrebovala operacije, še vedno "krasi" mavec in da se še naprej okoli hodi s pomočjo bergel, Jan pa pričakuje, da bo čez nekaj dni mavec po mesecu dni le snel.

Arsen Perić

DAVID UPA NA LEP AVGUST
Če je najhuje že za Muršakom, pa tako ni pri Davidu Rodmanu. Rodinčan je operacijo strganih križnih vezi na desni nogi prestal prejšnji torek v Dresdnu. "Potrebna je bila rekonstrukcija vezi. Zdaj sem že bolje," nam je zatrdil. Ko smo ga povprašali o napovedi okrevanja, nam je postregel s skoraj enakim odgovorom kot pred časom Boštjan Goličič. "Načeloma za križne vezi potrebuješ šest mesecev, vendar pa glede na to, da sem aktivni športnik, načrtujem in res upam, da bom na začetku avgusta že lahko na ledu," nam je željo zaupal mlajši od bratov Rodman, ki še ne ve, ali bo rehabilitacijo opravil v Nemčiji ali se bo vrnil domov.

Arsen Perić

PADANJE V POSTELJO
Kot rečeno, po operaciji križnih vezi, ki jo je prestal pred slabim mesecem v Franciji, na obali te dežele od zadnjih dni marca pošteno gara Boštjan Goličič, ki nam je do potankosti pojasnil, kako potekajo njegovi dnevi. "Čez dan sem zaposlen od 7.30 do 18. ure in zvečer samo padem v posteljo. Super se imam," nam je s sarkazmom najprej postregel Boštjan.
Njegov dan je sestavljen iz fizioterapije, vaj v bazenu in fitnesu, kardiotreninga, elektroterapije ter cryoterapije. "Tu je resnično vse organizirano na visoki ravni, prav tako je usklajeno vse, kar zadeva fizioterapevte, zdravnike in kondicijske trenerje," je rehabilitacijski center pohvalil Goličič. Najbolj pomembno pa je, da koleno odlično napreduje. "Že po 18 dneh sem začel voziti sobno kolo, hoditi na tekalni napravi in vaditi v bazenu, tu so z mojim napredkom zelo zadovoljni. Upam, da se bom kmalu znebim bergel," je še dejal Boštjan, ki vaje in vse ostalo opravlja v družbi vrhunskih športnikov, s katerimi se je že spoprijateljil. Na rehabilitaciji je srečal že več svetovnih asov, med njimi je kot največjega izpostavil nogometaša Mohameda Sissoka.