podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 06.11.2014 09:00:49

Z Gojangom v mislih

Arsen Perić
Našo najboljšo izbrano vrsto nocoj ob 20. uri čaka prvi obračun v tej sezoni, prvi na meniju risov so Japonci.

Za večino najboljših slovenskih hokejistov se je v ponedeljek zvečer na novo začelo dokazovanje v dresu z državnim grbom. Višek sezone – SP elitne divizije – je trenutno še precej oddaljen, a fantje dobro vedo, da se je boj za Ostravo že začel.

Spored turnirja EIHC

Četrtek
Ob 16. uri: Avstrija – Belorusija
Ob 20. uri: Slovenija – Japonska
Petek
Ob 16. uri: Japonska – Avstrija
Ob 20. uri: Slovenija – Belorusija
Sobota
Ob 14.30: Belorusija – Japonska
Ob 18.30: Slovenija – Avstrija

Že zdaj lahko zapišemo, da je ogrodje ekipe, ki se bo prvo polovico maja prihodnje leto borila med elito, že znano. Odkar je selektor Matjaž Kopitar zasedel mesto prvega dirigenta članske reprezentance, najpogosteje stavi na preizkušene moči, šele za zadnjem SP v Južni Koreji je hočeš nočeš moral priložnost ponuditi tudi manj uveljavljeni, predvsem pa mlajši generaciji, ki ga je, priznava, tudi presenetila.
Kopitarja to lahko samo veseli, baza še širi, to je bil eden od glavnih ciljev, ki si ga je zadal s prevzemom selektorskega stolčka.

NEKATERE KLUBSKE OBVEZNOSTI POMEMBNEJŠE
Ta teden bomo v Tivoliju spremljali kar nekaj igralcev, ki so šele dobro začeli spoznavati delo na najvišji ravni našega hokeja. Ne gre ravno za postavo, ki bi bila povsem po Kopitarjevih željah, a klubske obveznosti so za najbolj izkušene razumljivo pomembnejše od enega od več tovrstnih turnirjev, ki rise še čakajo to sezono.

hokej reprezentanca ap
Arsen Perić


Slovenija ne bo najmočnejša, a daleč od tega, da bi bila slaba. Mešanico izkušenj in mladostnega elana bo zanimivo spremljati, strokovnemu štabu se je na treningih verjetno slika že malo zjasnila, tri tekme v treh dneh pa jo bodo naredile docela ostro.

Z ENIM GOLOM JIH TEŽKO PREMAGAŠ
Drevi ob 20. uri se bodo risi pomerili z moštvom, ki jim je zadalo zadnji poraz v preteklem tekmovalnem letu. SP v Gojangu je še sveže, edinega poraza v Južni Koreji še nihče ni pozabil, kar je zatrdil tudi eden od debitantov na članskem SP, Miha Štebih. "Bili smo boljši, a neučinkoviti. Ta tekma je za nami, imamo pa danes vseeno priložnost, da jim vrnemo," je dejal branilec, nekaj misli je dodal tudi najbolj učinkoviti hokejist SP v Južni Koreji Jan Urbas: "Japonci so na nek način nepredvidljivi, videli smo že, da jih z enim golom težko premagaš. Fizično so dobro pripravljeni, veliko bo treba drsati, že to tekmo je treba odigrati na vso moč."

89,129 REZERVACIJ

V torek so na Češkem začeli prodajo oziroma rezervacijo paketov vstopnic za SP v Pragi in Ostravi. Naval je bil velik, ljudje so že več ur pred začetkom odprtja prodajalnih mest stali v vrsti. V le petih urah so razprodali prav vse pakete tekem češke reprezentance, prav tako je pošla večina vstopnic za finale in boj za tretje mesto. V 24 urah so navijači rezervirali 89,129 kart!

"Na svetovnem prvenstvu smo dobili opozorilo. Brez dvoma imamo to tekmo še nekoliko v glavah. Treba je igrati po najboljših močeh, nekateri igralci bodo morali izkoristiti priložnost," je o prvem tekmecu dejal slovenski strateg, ki prav danes praznuje 49. rojstni dan in verjetno bi se darila v obliki zmage najbolj razveselil.

DOPOLDNE LE TAKTIKA
Včeraj je v Slovenijo prišla še "pogrešana" peterka, David Rodman, Aleš Kranjc, Gašper Krošelj, Sabahudin Kovačević in Robert Sabolič, kot je bilo že napovedano, bo imel Kopitar celotno četo na voljo šele danes na dopoldanskem razdrsavanju, kjer se bodo bolj ali manj ukvarjali s taktično pripravo.

Kakšne bodo peterke in kdo bo stal med vratnicama, bo jasno šele po dopoldanskem treningu. Selektor je že napovedal, da bo vsak vratar branil po eno srečanje, kot tudi to, da Sabolič na željo kluba na vseh obračunih ne bo igral. Tudi zato je vse treninge z risi ta teden opravil Matej Hočevar, čigar ime se na seznamu za ta zbor ni znašlo, a Kopitar hoče v boj pošiljati 12 in ne le 11 napadalcev, do česar bi prišlo, če bo Sabla soigralce spremljal s tribune.

REPREZENTANCA 
Vratarji
Robert Kristan Pardubice (Češ)
Andrej Hočevar Epinal (Fra)
Gašper Krošelj Oskarsham (Šve)

Branilci
Blaž Gregorc Pardubice (Češ)
Mitja Robar Mlada Boleslav (Češ)
Aleš Kranjc Södertälje (Šve)
Miha Štebih Jihlava (Češ)
Matic Podlipnik Jihlava (Češ)
Sabahudin Kovačević Krasnodar (Rus)
Luka Vidmar Mlada Boleslav (Češ)
Jakob Milovanovič (brez kluba)

Napadalci
Jan Urbas Västerå (Šve)
Marcel Rodman Medveščak (Hrv)
Robert Sabolič Sparta Praga (Češ)
David Rodman Oskarsham (Šve)
Anže Kuralt Epinal (Fra)
Žiga Pance Bolzano (Ita)
Aleš Mušič Olimpija
Boštjan Goličič Gap (Fra)
Ken Ograjenšek Epinal (Fra)
Gal Koren Olimpija
Gregor Koblar Olimpija
Žiga Pešut Olimpija
Galerija

Članki iz rubrike