pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 04.03.2023 10:58:56

Visoka zmaga Caroline

Profimedia
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na petek odigrali pet tekem.

Najvišjo zmago je dosegla Carolina, ki je s 6:1 premagala Arizono. Vegas je po kazenskih strelih s 4:3 odpravil New Jersey. Moštvo slovenskega zvezdnika v NHL Anžeta Kopitarja bo naslednjo tekmo igralo v noči na nedeljo, kralji se bodo merili s St. Louisom.

Za zmago Vegasa ima veliko zaslug vratar Adin Hill. Zbral je 46 obramb, osem v podaljšku, in z največ obrambami doslej v karieri pomagal svoji ekipi do zmage s 4:3 po kazenskih strelih. Tudi pri teh ni prejel nobenega gola, mož odločitve je bil Shea Theodore z edinim zadetim za domače. Pred tem je v rednem delu Jonathan Marchessault dosegel dva gola.


S štirimi točkami za dva gola in dve podaji je bil najbolj razpoložen na tekmi v Edmontonu Ryan Nugent-Hopkins, njegova ekipa je s 6:3 premagala Winnipeg. Po dva gola in podajo pa sta zbrala še Kailer Yamamoto in Leon Draisaitl.

Jared McCann je za zmago Seattla dosegel gol in podajo, z zadetkom, 30. v sezoni, pa je postal prvi hokejist svoje ekipe v dveh letih z vsaj 30 doseženimi goli. Njegova ekipa je Columbus premagala s 4:2. "Lepo je to doseči, a še vedno si predvsem prizadevamo, da bi nekaj dosegli skupaj kot moštvo," je ob tem dosežku dejal McCann.

Za učinkovito Carolino, ki je Arizoni na njenem terenu nasula šest golov, sta se s po tremi točkami izkazala Sebastian Aho (dva gola in podaja) ter Martin Nečas (gol in dve podaji). Med strelce pa se je vpisal tudi Shayne Gostisbehere, ki je prav iz Arizone ta teden prestopil h Carolini, to je bil njegov prvi gol za novo ekipo.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike