Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
03.03.2023 22:10:56
Deli članek:

Bo v Kamniku padla odločitev o obeh prvakih?

psno
Igralke Impola odhajajo na težko gostovanje v Ljubljano k jamarkam.

V Kamniku na ženskem derbiju kegljaške lige lahko pride do odločitve o prvakinjah. V moški ligi Konstruktor že z remijem lahko potrdi naslov. V boju za obstanek pomembni tekmi, pri ženskah v Slovenj Gradcu ter pri moških v Litiji.

Pred nami je pomemben krog v elitnih kegljaških ligah. Morda bomo dobili že odgovor o novih prvakih. Zagotovo pa bomo dobili prve odgovore o ekipah, ki bodo izpadle. Glavna pozornost bo tokrat namenjena dvema tekmama v Kamniku. Najprej je na sporedu derbi ženske lige med vodilnima ekipama, domačim Calcitom in Proteusom iz Postojne. V boljšem položaju so Postojnčanke, ki imajo točko prednosti in jim je dovolj tudi remi. V primeru zmage bi bile že praktično prvakinje. Kamničanke bi lahko imele vse pod nadzorom, toda pred tednom dni so presenetljivo izgubile v Radljah, zdaj pa absolutno rabijo zmago.



Takoj za dekleti bodo na steze stopili igralci Calcita in Konstruktorja. Za Mariborčane bi bila že točka zlata vredna, saj bi tako praktično že postali prvaki. Seveda ob predpostavki, da bodo doma ugnali tako Rudar kot tudi Hrastnik. Bodo pa tudi Kamničani zelo motivirani, saj bi z zmago potrdili dokončno uvrstitev v Evropo.



Pri dekletih je ta krog zelo zanimiv. V  Slovenj Gradcu je na sporedu koroški derbi med domačimi igralkami in Remoplastom iz Radelj. Slovenjgradčanke na lestvici zaostajajo dve točki za Radeljčankami. Tako domačinkam igra samo zmaga, sicer bodo med odpisanimi. Radeljčankam pa je vsaka točka dobrodošla. V Celju pa bo dvoboj med Celjem in Ljubeljem, ekipama, ki sta v prejšnjem krogu presenetljivo izgubili. Sama tekma je pomembna v boju za Evropo, trenutno imajo Celjanke točko več. V Cerknici pa je na sporedu notranjski derbi. Za domači Brest je tekma zelo pomembna v boju za obstanek. Tudi za Pivko so točke pomembne. V Ljubljani pa bodo na tekmi z Impolom imele jamarke še zadnjo priložnost, da napadejo končno šesto mesto. Bistričanke se nahajajo v boju za Evropo, zato točke tudi nujno rabijo.

Pri moških pa je v Trbovljah na sporedu zasavski derbi, ki pa je zelo pomemben v boju za obstanek. Predvsem za Rudar, ki zaostaja za Litijo dve točki. Za Litijo bi točki že pomenili obstanek, medtem ko bi Rudar z zmago prišel do realnih možnosti za obstanek. Postojnčani so v tekmi s Tržičani v vlogi favoritov. Le dve točki pa pomenita, da ostajajo v boju za vrh s Triglavom. Slednji gostuje v Ljubljani, kjer bo proti Taborski Jami v vlogi favorita. V nevarnosti je tudi ekipni rekord kegljišča. V Novi Gorici pa bo tekma med domačo Gorico in Hrastnikom, ki pa nima kakšnega večjega tekmovalnega pomena, lahko rečemo, da več ali manj le za prestiž.



1. A liga moški 15. krog
Rudar – Litija (13.00)
Proteus – Ljubelj (14.00)
Taborska Jama – Triglav (15.30)
Calcit – Konstruktor (17.00)
Hrastnik – Gorica (17.00)


1. A liga, ženske, 15. krog
Taborska Jama – Impol (12.00)
Calcit – Proteus (14.00)
Brest – Pivka (14.00)
Celje – Ljubelj (16.00)
Slovenj Gradec – Remoplast (16.00)
Galerija