nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 14.12.2022 11:11:38

Katastrofa Kraljev v Buffalu, nov mejnik Ovečkina

Reuters
Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so ponoči v severnoameriški hokejski ligi NHL gostovali v Buffalu in izgubili s 6:0.Kljub porazu ekipa iz Kalifornije ostaja na petem mestu na zahodu. Po prostem večeru bo Los Angeles serijo gostovanj nadaljeval pri vodilni ekipi lige v Bostonu.

V KeyBank Centru v Buffalu se je vse zgodilo v dobrih 17 minutah tretje tretjine, ko so gledalci videli vseh šest golov.

Tage Thompson je dosegel dva gola in podajo, Alex Tuch in Victor Olofsson po gol in podajo, po enkrat pa sta zadela še J.J. Peterka in Peyton Krebs. Med junake domače zmage nedvomno sodita še Dylan Cozens s tremi podajami in Craig Anderson s 40 obrambami.


Kot rečeno, bo Los Angeles naslednjo tekmo igral v Bostonu, ki je s 4:3 po izvajanju kazenskih strelov premagal New York Islanders. Posebej nevaren je bil pri domačih Jake DeBrusk, ki je v rednem delu dosegel gol in dve podaji, zadel pa tudi svoj kazenski strel.

Ne gre pa danes spregledati ruskega zvezdnika Aleksandra Ovečkina. Ta je ob zmagi Washingtona v Chicagu zadel kar trikrat dosegel podajo. Skupaj je 37-letni Rus zdaj dosegel že 800. gol v ligi NHL in na večni lestvici sta pred njim le še legendi Gordie Howe (801) in Wayne Gretzky (894). Samo letos je dosegel že 20 golov.

Na zahodu še naprej vodi ekipa iz Las Vegasa, ki je danes s 6:5 zmagala v Winnipegu. Za zmagovalce je dvakrat zadel Jonathan Marchessault. Še bolj učinkovit je bil na nasprotni strani s tremi goli Mark Scheifele.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike