Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 13.11.2021 08:18:19

Ovečkin pri zmagi Washingtona do 4. mesta na večni lestvici strelcev

Profimedia
Ruski hokejski zvezdnik Aleks Ovečkin je v pretekli noči z doseženim golom za Washington Capitals pri zmagi s 4:3 proti Columbusu postal četrti strelec vseh časov v severnoameriški ligi NHL. S 742. zadetkom je prehitel Bretta Hulla.

Pred njim so zdaj na večni lestvici strelcev samo še Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801) in Jaromir Jagr (766). "To mi veliko pomeni. Ko sem prišel v ligo NHL, si nikoli nisem mislil, da bom v takšni druščini," je po tekmi v Columbusu dejal 36-letni Ovečkin.

Rus je mejnik dosegel, ko je v 11. minut tekme izenačil na 1:1. "Tekme nismo začeli dobro, pritisnili so na nas, vratar Ilja Samsonov pa nas je držal v igri," je za NBC Sports Washington ocenil Ovečkin, ki je v 17 sezonah z Washingtonom odigral 1211 tekem rednega dela.

Washington je nato v drugi tretjini prišel do vodstva, ko je v uvodni minuti zadel Garnet Hathaway. Ta je sedem minut kasneje vodstvo povečal na 3:1, a domačini so v naslednji minuti z dvema hitrima goloma našli pot do izenačenja. Ko je že globoko v zadnji tretjini vse kazalo, da bosta moštvi morali igrati podaljške, je za zmago Washingtona zadel Conor Sheary.



Z minimalno razliko so se zaključile tudi preostale štiri tekme v pretekli noči.

Chicago je na domačem ledu zmagal tretjih zapored pod vodstvom novega trenerja Dereka Kinga, z 2:1 je bil boljši od Arizone. Odločilni zadetek je v 10. minuti zadnje tretjine dosegel Dylan Strome.

Na srečanju Buffala in Edmontona je vseh pet zadetkov padlo v drugi tretjini, domačini iz Buffala pa so bili boljši s 3:2. Philadelphia je na gostovanju pri Carolini v zadnji tretjini zadela dvakrat za zmago z 2:1, z 39 obrambami pa je v vrstah zmagovalcev blestel predvsem Carter Hart. V kanadskem derbiju med Torontom in Calgaryjem je za zmago Toronta z 2:1 v podaljšku zadel Auston Matthews.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike