Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 31.10.2021 11:51:41

AFERA trese ligo NHL, komisar se je opravičil žrtvi SPOLNE ZLORABE, ki je zbežala v Evropo (Salzurg, Graz, VSV ...)

Komisar lige NHL Gary Bettman se je pogovarjal z domnevno žrtvijo spolne zlorabe Kylom Beachom. Po besedah odvetnika Beacha je Bettman izrazil "iskreno obžalovanje", hokejistu je ponudil tudi psihološko pomoč.

Po informacijah ameriške tiskovne agencije AP, ki jih povzema tudi nemška tiskovna agencija dpa, je bil pogovor v soboto po lokalnem času, nanašal pa se je na to, kako lahko liga bolje zaščiti svoje igralce.

Temno luč na ligo NHL je vrglo objavljeno poročilo o preiskavi ravnanja ekipe Chicago Blackhawks, v kateri so vrsto let prekrivali obtožbe o zlorabah, ki jih je med svojo premierno sezono leta 2010 v ligi NHL doživel hokejist, ki je dolgo veljal za "neznano osebo". Tega je spolno napadel takrat video analitik Brad Aldrich.


Aldrichovo ime naj bi zdaj odstranili iz slavnega pokala Stanleyjevega pokala za prvaka v ligi NHL. Leta 2013 ga je sodišče obsodilo za drugo kaznivo dejanje spolne zlorabe.

Po objavi izsledkov poročila sta zaradi očitkov o prikrivanju odstopila predsednik Blackhawks Stan Bowman, ki naj bi bil tudi vodja ameriške hokejske reprezentance na olimpijskih igrah v Pekingu, nato pa še glavni trener Joel Quenneville. Quenneville je bil nazadnje glavni trener moštva lige NHL Florida Panthers.

Zdaj 31-letni Beach danes igra v tretji nemški hokejski ligi, oberligi, pri Black Dragons Erfurtu, v preteklem obdobju (med letoma 2014 in 2018) pa je v razširjenem avstrijskem prvenstvu, v katerem je trenutno najboljša Olimpija, nosil dres Salzburga, Graza in VSV iz Beljaka.

Značke: hokej, afera, liga-nhl

Članki iz rubrike