Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 29.10.2021 22:10:56

VRHUNSKO! Hokejisti SŽ OLIMPIJE gostom iz Linza ZLOMILI KRILA in premočno vodijo...

alesfevzer.com
Kako igrajo ljubljanski zmaji! Nihče jim ni kos, pred začetkom lige pa so mnogi govorili, da bodo topovska hrana.

SŽ Olimpija - Black Wings Linz 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 2000, sodniki: Soos, Sternat, Muzsik, Vaczi.
Strelci: 1:0 Simšič (Čepon, 42.), 2:0 Leclerc (53., PP1), 3:0 Pance (Piche, 57., PP1).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 14, Black Wings Linz 10.

Hokejisti Olimpije, vodilna ekipa lige, nadaljuje serijo zmag v ICEHL. Proti Linzu so zabeležili svojo 11. in peto zaporedno, s katero so še povečali prednost pred najbližjim zasledovalcem, madžarskim Fehervarjem. Ta zdaj znaša kar osem točk.
Ljubljančani so se z Linzem pomerili že tretjič v sezoni. Na prvi tekmi v Tivoliju so zmagali s 6:3, v Linzu, ki je sicer pri repu prvenstvene razpredelnice, pa zabeležili enega od svojih treh porazov, izgubili so po podaljšku. Jasno je bilo, da znajo biti Avstrijci kljub stanju na lestvici nevarni, kar so tudi dokazali. Prvi dve tretjini so bili dokaj enakovredni tekmeci, s precej sreče držali neodločen izid do začetka zadnje, na koncu pa Ljubljano vendarle zapustili praznih rok.
Olimpija je imela v prvi tretjini rahlo terensko premoč, obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, bližje zadetku pa so bili Ljubljančani. Ob prvi in tudi edini številčni premoči na ledu v tem delu je Žan Jezovšek v peti minuti zadel vratnico, okvir vrat pa je gostiteljem preprečil veselje tudi v 12. minuti, ko je plošček po strelu Nika Simšiča zadel prečko.
Smola Ljubljančanov ni zapustila tudi na začetku druge tretjine, ko je Avstrijce še tretjič rešil okvir gola. Simšič je v 28. minuti zapravil še eno lepo priložnost, znašel se je sam pred vratarjem Thomasom Hönecklom, a streljal v njega. V 36. minuti je v času hudega pritiska gostov, ki so imeli četrtič igralca več, sam pred vratarja tekmecev pridrsal še Miha Logar, tudi njemu ni uspelo zatresti mrežo. Le nekaj trenutkov zatem so imeli dve priložnosti ob igralcu manj na ledu Avstrijci, a je obakrat odlično posredoval ljubljanski vratar Žan Us.
V uvodu zadnje tretjine pa so zeleno-beli vendarle prišli do vodstva. Simšič je po podaji Kristjana Čepona zadrsal v tekmečevo tretjino, močno streljal, plošček pa je končal za hrbtom avstrijskega vratarja. Kmalu zatem si je zaradi nevarnega naleta ob ogradi kazen 2+2 minuti prislužil Žan Jezovšek, toda ljubljanska obramba je še enkrat več preživela težke trenutke.
Za nagrado je po nekaj zapravljenih priložnostih prišla do drugega zadetka, ko je številčno prednost na ledu z natančnim strelom izkoristil Guillaume Leclerc, to pa še ni bilo vse, končni izid je po lepem samostojnem prodoru postavil Žiga Pance.

Tekma v Dorbirnu zaradi kolapsa Slovaka prekinjena
Tekma lige 14. kroga ICEHL med Dorbirnom in Bratislavo je bila pri rezultatu 1:0 za domače na začetku druge tretjine prekinjena. Razlog za to je bil kolaps gostujočega igralca Borisa Sadeckyja, ki se je nenadoma zgrudil. Na ledu so ga že oskrbeli reševalci, nato pa ga odpeljali v bolnišnico, od koder pa še ni podatkov o njegovem stanju.Obe ekipi sta se strinjali, da tekmo prekinejo, o njeni usodi pa bo več znano v naslednjih dneh.

Članki iz rubrike