Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

(sm)
(sm)
0 24.06.2021 19:12:48

Na sporedu trije sosedski derbiji

Žan Sodec
BZS
Pred moškimi balinarskimi reprezentancami je zanimiv konec tedna, v katerem jih čakajo sosedski derbiji s Hrvaško v Pazinu in v Straži pri Novem mestu. Sežanska Skala je nastop na ABC-pokalu klubov končala na četrtem mestu, peterica slovenskih balinarjev pa se je prebila na zaključni turnir italijanske serie A.

Selektor moške članske reprezentance Davor Janžič in njegov pomočnik Bojan Berčič sta za sobotni nastop v Pazinu izbrala naslednjo osmerico: Aleš Borčnik, Anže Petrič, Gregor Sever, Gregor Oprešnik, Jaka Kosirnik, Marko Švara, Martin Zdauc in Tadej Premru. Hrvati bodo Slovence pričakali v najmočnejši postavi, saj so na seznamu selektorja Jureta Maglića in pomočnika Valterja Ivančića imena, kot so Marino Miličević, Pero Ćubela, Marin Ćubela, Darijan Živolić, Bruno Kraljić in še nekateri, tako da gre pričakovati izredno kakovosten obračun.



V nedeljo popoldne bo zelo svečano in zanimivo v Športnem parku Breza v Straži pri Novem mestu, kjer bosta ob svečanem odprtju nadstreška na odprtem balinišču na sporedu dvoboja reprezentanc Slovenije in Hrvaške do 18 in 23 let (16.30). Slovenske barve bodo pod vodstvom selektorja Antona Kosarja in pomočnika Igorja Isteniča branili: Erik Čeh, Gašper Povh, Žan Sodec, Žan Kocina in Bojc Šepič (do 23 let) ter Jaka Štremfel, Nejc Čimžar Žuran, Jan Guštin, Luka Blaževič in Tiln Starčevič (do 18 let).


Skala brez zmage iz Pulja

Pretekli konec tedna je v Pulju potekal 1. ABC-pokal klubov, ki je štel tudi kot kvalifikacijski turnir za evropski klubski pokal v moški konkurenci. Slovenske barve je na premiernem klubskem turnirju v organizaciji Adriatic Bocce Confederation branila sežanska Skala, ki je po nesrečnem porazu v polfinalu proti favoriziranemu Bistonu in neuspehu v skrajšanem razigravanju osvojila končno četrto mesto. V nedeljskem velikem finalu je Biston iz Baške Vode premagal domačo Pulo. Oba finalista sta si zagotovila mesto na zaključnem turnirju evropskega pokala. 



ABC-pokal klubov
Polfinale
Pula – Maini 18:4


Biston – Skala Sežana 12:10
Štafetno zbijanje: Marin Čubela, Marino Miličević 55:46
Krog: Pero Čubela – Gašper Povh 23:24
Posamezno: Marino Miličević – Klemen Sosič 3:10
Natančno zbijanje: Ante Grančić – Matija Povh 16:17
Natančno zbijanje: Ivan Galić – Gašper Kraševec 7:0
Hitrostno zbijanje: Marino Miličević – Alen Kariž 44:27
Hitrostno zbijanje: Marin Čubela – Gašper Povh 46:44
Dvojica: Vedran Crnčević, Miro Mihaljević – Klemen Sosič, Ervin Ozbič 5:10
Dvojica: Marin Čubela, Marino Miličević – Gašper Povh, Gordan Ozbič 13:3
Posamezno: Pero Čubela – Gašper Kraševec 8:5
Posamezno: Ante Grančič – Matija Povh 4:9


Za 3. mesto
Maini – Skala 2:0 (razigravanje)


Finale
Pula – Biston 9:13





V serie A le še končnica

Konec tedna se je zaključil redni del sezone v italijanski serie A. Na zaključnem turnirju najboljše četverice bo nastopilo kar pet slovenskih balinarjev, med katerimi sta si najboljše izhodišče priigrala člana BRB Ivree Aleš Borčnik in Anže Petrič. Zaključek rednega dela sezone je postregel s številnimi zanimivimi obračuni, ki so odločali o razvrstitvi na samem vrhu. Medtem ko sta Žan Sodec in Gregor Oprešnik kljub številnim solidnim predstavam z Loanesejem sezono zaključila na dnu lestvice brez osvojene točke, so se preostali slovenski balinarji prebili na zaključni turnir najboljše četverice.



Po 14 krogih rednega dela sezone sta lahko najbolj zadovoljna Aleš Borčnik in Anže Petrič, ki sta prikazala dobre predstave v zadnjih dveh tekmah proti La Perosini in Saluzzu. Proti slednjim je bil Petrič nezgrešljiv v štafetnem zbijanju (31/31) in prispeval zmago v hitrostnem zbijanju, na obeh tekmah pa se je Borčnik lahko pohvalil s popolnim izkupičkom v obeh tekaških disciplinah. Ključni dvoboj za prvo mesto proti La Perosini je BRB Ivrea prelomila v svojo korist že po polovici dvoboja, tako da bosta Jure Kozjek in Davor Janžič z zasedbo iz Perosa v končnico krenila z drugega mesta. Zaključni turnir za naslov zmagovalca serie A bo na sporedu 10. in 11. julija v obmorskem Loanu. Petriča in Borčnika čaka v polfinalu Noventa z Dejanom Tonejcem, medtem ko se bosta Kozjek in Janžič pomerila z branilcem naslova Gaglianicom.



Serie A, 13. krog: Marenese – Gaglianico 12:15, BRB Ivrea – La Perosina 17:9, Loanese – Noventa 8:10, Saluzzo prost; 14. krog: BRB Ivrea – Saluzzo 20:6, Gaglianico – La Perosina 4:22, Loanese – Marenese 8:18, Noventa prosta.


Vrstni red: BRB Ivrea in La Perosina 20, Gaglianico 18, Noventa 14, Marenese in Saluzzo 6, Loanese 0

Članki iz rubrike