Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 14.06.2021 12:44:05

New York Islanders povedli proti branilcu naslova v NHL

Reuters
Ekipa New York Islanders je v polfinalu končnice severnoameriške hokejske lige NHL na gostovanju z 2:1 premagala Tampa Bay Lightning, branilko naslova prvaka. S tem je v dvoboju na štiri zmage povedla z 1:0. Tekma je bila zelo izenačena, ruska vratarja obeh moštev sta obranila skoraj enako število strelov.

Semjon Varlamov je zaustavil 30 poskusov gostiteljev in četrtič zaporedoma po četrti tekmi drugega kroga končnice proti Boston Bruins okusil slast zmage. Prvi zadetek je padel sredi druge tretjine, uspešen je bil Mathew Barzal, v šesti minuti zadnje pa je vodstvo gostov na 2:0 povišal Ryan Pulock.

Brayden Point je znižal zaostanek domačih v zadnji minuti, Andrej Vasilevskij pa je obranil 29 strelov v vratih ekipe Lightning, ki se je prvič v letošnji končnici v seriji znašla v zaostanku.



Islanders so proti Tampi lani v finalu vzhodnega dela lige izgubili po šestih tekmah, na prvi so klonili celo z 2:8. "Na to tekmo nocojšnja zagotovo ni spominjala, bolj na vse druge izenačene v prejšnji končnici. Smo povsem na istem kot lani, obe moštvi. Nihče ni bil nocoj nadigran, a na koncu koncev smo vendarle bolje začeli," je menil trener ekipe iz New Yorka Barry Trotz.

"Garali smo na ledu, vse smo pustili na njem, povsem smo bili osredotočeni na dvoboj. Toda le nekaj slabih odločitev je bilo dovolj, da nismo zmagali, saj smo že globoko v končnici. Ostala so le še štiri moštva v boju za Stanleyjev pokal, kar pomeni, da odločajo malenkosti," pa je ocenil trener domačih Jon Cooper.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike