Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 03.04.2021 08:30:13

V finalu Miamija 19-letni Italijan in presenetljivo tudi Poljak

Italijanski najstnik Jannik Sinner je v polfinalu teniškega turnirja ATP masters v Miamiju ugnal sedmopostavljenega Španca Roberta Bautisto Aguta s 5:7, 6:4 in 6:4 ter s tem postal šele četrti najstnik, ki mu je to uspelo v 36-letni zgodovini tega turnirja. Njegov nasprotnik bo Poljak Hubert Hurkacz.

V prvem polfinalu je 26. nosilec Hurkacz ugnal favoriziranega četrtopostavljenega Rusa Andreja Rubljova v dveh nizih s 6:3 in 6:4. Slednji doslej na turnirju še ni izgubil niza, a je Hurkacz očitno v izredni formi, saj je v četrtfinalu premagal drugega nosilca Stefanosa Cicipasa.

Hurkacz je prvič v karieri na enem turnirju premagal kar dva igralca iz prve deseterice na jakostni lestvici ATP.

V statistiko pa se je zapisal tudi Sinner, ki je po Andreu Agassiju (1990), Rafaelu Nadalu (2005) in Novaku Đokoviću (2007), ta je takrat tudi zmagal, četrti najstnik v finalu največjega turnirja na Floridi. Uspeh je še večji zaradi dejstva, da Sinner šele tretjič v karieri sploh igra na turnirju serije masters 1000.

"Oba sva danes prikazala izjemen tenis. Ni bilo lahko, a zelo sem zadovoljen s svojo današnjo predstavo," je po zmagi dejal mladi Italijan, ki se razvija v odličnega igralca, saj je zabeležil osmo zmago nad igralcem iz najboljše dvajseterice na lestvici ATP.


Sinner se bo boril za tretjo zmago v karieri. Lani je slavil v Sofiji, februarja letos pa na enem od turnirjev v Melbournu, Great Ocean Road Open.

V izredno napetem dvoboju je Bautista v uvodu povedel z 2:0, a je Sinner izenačil na 3:3. Špancu pa je vnovič uspel odvzem servisa za 6:5. V drugem nizu je imel Španec v sedmi igri kar štiri žogice za odvzem servisa, a je Sinner zdržal, kasneje pa sam izkoristil prvo za break in niz. Tudi tretji niz je prinesel preobrate, ko je Špancu najprej uspel odvzem servisa, Italijan pa je vrnil z enako mero in je na pragu največjega uspeha v karieri.

* Izida:
- polfinale:
Jannik Sinner (Ita/21) - Bautista Agut (Špa/7) 5:7, 6:4, 6:4;
Hubert Hurkacz (Pol/26) - Andrej Rubljov (Rus/4) 6:3, 6:4.

Značke: miami, sinner, hurkacz

Članki iz rubrike