favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.09.2020 10:24:35

Vegas vrnil udarec, serija proti Dallasu izenačena

Profimedia
Vi ligi NHL potekajo odločilni boji končnice. V mehurčku v Edmontonu je bila na sporedu druga tekma finala zahodne konference. Zlati vitezi iz Las Vegasa so se vrnili na krilih vratarja Robina Lehnerja in dobili drugi obračun s 3:0 ter finalno serijo v boju z Dallas Stars poravnali na 1:1 v zmagah.

V veliki finale lige NHL bo napredovala tista ekipa, ki bo prva osvojila štiri zmage. Ta se bo pomerila za hokejski sveti gral Stanleyjev pokal z najboljšo ekipo vzhodne konference. V finalu vzhoda ekipa Tampa Bay Lightning vodi z 1:0 v zmagah proti New York Islanders.

Druga tekma finala zahoda je bila povsem v znamenju Las Vegasa. Tretja ekipa zahoda po rednem delu je ves čas močno pritiskala na vrata Dallasa, odločena, da stre odbor obrambe Dallasa.


To je prvemu uspelo Paulu Stastnyju, ki je zadel za vodstvo 1:0 v 25. minuti. William Karlsson je z močnim strelom z modre črte, ko so imeli napadalci moštveno premoč, povišal na 2:0, Tomaš Nosek pa je dokončal strelsko ofenzivo za končni izid 3:0. Vsi trije zadetki so padli v drugi tretjini.

Dallas tokrat ni našel odgovora na obrambe vratarja Lehnerja, ki je zaustavil 24 strelov teksaških zvezd ter še četrtič v letošnji končnici zaklenil vrata.

"Bili smo, kot da smo na poti v pogubo, zato mislim, da smo vsi nekoliko bolj trdno prijeli za naše palice. Najboljši smo takrat, ko pokamo od samozavesti in narekujemo ritem ter nas je težko zaustaviti. Lepo je bilo, ko smo dobili nazaj ta naš čarobni urok in izenačili finalno serijo," je bil po koncu tekme presrečen Chandler Stephenson.

Značke: hokej, nhl, končnica-nhl

Članki iz rubrike