Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 07.09.2020 21:19:47

Serena Williams po hudem boju v četrtfinale OP ZDA

Reuters
Slovita ameriška teniška igralka Serena Williams se je po hudem boju prebila v četrtfinale odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Osemintridesetletna Williamsova je 13 let mlajšo grško tekmico Mario Sakkari premagala po dveh urah in 27 minutah s 6:3, 6:7 (6) in 6:3.

Kar 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam - po sedemkrat je zmagala v Wimbledonu in Melbournu, šestkrat v New Yorku in trikrat v Parizu - se je morala za današnjo zmago pošteno potruditi. Po hudem in izenačenem boju ter ne preveč bleščeči predstavi je to sloviti Američanki vendarle uspelo, po njej pa ima še vedno možnost, da se po številu zmag izenači z Avstralko Margaret Court, ki je med letoma 1960 in 1973 osvojila doslej rekordnih 24 zmag na turnirjih za grand slam.

Ameriška veteranka se bo v četrtfinalu turnirja z nagradnim skladom 53,4 milijona dolarjev pomerila z zmagovalko francosko-bolgarskega dvoboja Alize Cornet - Cvetana Pironkova.


Williamsova je peta četrtfinalistka turnirja v velikem jabolku, pred njo so se med osem prebile Japonka Naomi Osaka, Kazahstanka Julija Putinceva in njeni rojakinji Jennifer Brady in Shelby Rogers.

V moški konkurenci se je - po Špancu Pablu Carreni, Kanadčanu Denisu Shapovalovu, Hrvatu Borni Ćoriću in Nemcu Alexandru Zverevu - danes v četrtfinale uvrstil tudi Avstralec Alex de Minaur. Enaindvajsetletni teniški igralec iz "dežele tam spodaj" se je prvič v svoji poklicni karieri uvrstil v četrtfinale enega od turnirjev za grand slam, potem ko je po dveh urah in 17 minutah premagal Kanadčana Vaseka Pospisila s 7:6 (6), 6:3 in 6:2.

Za preboj v polfinale ga čaka obračun z zmagovalcem današnjega kanadsko-avstrijskega dvoboja Felix Auger-Aliassime - Dominic Thiem, ki se bo pričel okoli 21. ure.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike