Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
10 09.09.2020 10:10:14

SRHLJIV napad na sodnico in UMRLEGA SINA - kar je NAREDIL ĐOKOVIĆ, pa pusti brez besed!

Djoković se je takoj opravičil sodnici.
Reuters
Sodnica, ki jo je zadel Novak Đoković, je na udaru posebej srbskih internetnih trolov.

Kot zagotovo veste, je najboljši teniški igralec v osmini finala nehote z žogico zadel sodnico v vrat, a pravila teniške igre so taka, da odgovornim ni preostalo drugega, kot da so ga zaradi neodgovornega obnašanja izključili s turnirja. To je močno razburilo predvsem srbsko javnost, mediji so o sodnici "izbrskali" vse mogoče neumnosti in jo med drugim označili za ljubiteljico Hrvaške, še večjo ljubiteljico alkoholnih pijač in navijačico Rafaela Nadala. 

No, še dlje pa gredo nekateri Novakovi navijači. Če jim sploh lahko rečemo tako. Najbolj ekstremni so se spravili nad fotografijo, na kateri je nesrečna sodnica s svojim pokojnim sinom, ki je pri zgolj 25 letih umrl v prometni nesreči. "Brez skrbi, kmalu boš z njim," so hkrati napadli tragično umrlega mladeniča in s smrtjo zagrozili tudi sodnici, kar pa je sodu izbilo dno do te mere, da se je pod zapise moral oglasiti Đoković. In to v velikem slogu. 

Pozval je k največji mogoči zaščiti sodnice, k skrajnem spoštovanju in k popolni odsotnosti napadov nanjo, kaj šele takih napadov. Ob tem je svojim navijačem tudi dal jasno vedeti, da sodnica z njegovo izključitvijo ni imela popolnoma nič in da so jo v popolni neodvisnosti od nje sprejeli drugi. Plemenita poteza človeka, ki si za to zagotovo zasluži vse pohvale.     

Članki iz rubrike