uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

chrissy teigen1 Svet24.si

VIDEO: Z zmanjšanimi je valjala

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

Mario Fafangel Svet24.si

»Slovenija je porumenela!« Raste število ...

20190830-00956582 Necenzurirano

Kaj zahtevajo Madžari, da vzamejo Planet TV

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

STA
STA
0 24.02.2020 07:12:25

Tina Šutej v Franciji postavila slovenski rekord v skoku s palico

www.alesfevzer.com
Ljubljančanka Tina Šutej je na atletskem mitingu v Clermontu v Franciji postavila nov slovenski rekord v skoku s palico. V drugem poskusu je preskočila 4,74 metra in dosegla absolutni rekord ter zasedla skupno tretje mesto v najmočnejši svetovni konkurenci. Zmagale je Američanka Sandi Morris s 4,80 m.

"Vesela sem, da sem na najpomembnejši tekmi zimske sezone dosegla najboljši izid sezone, še več, kariere. To je res lepa popotnica za poletje, ko se želim vse bolj približevati meji petih metrov. Sedaj vem, da sem tega sposobna," je bila zadovoljna nekdanja mladinska svetovna podprvakinja Šutejeva.

Višino 4,71 m, kar je bil doslej rekord v dvorani, je skočila 2. februarja 2014 v Moskvi, na prostem pa je rekordnih 4,73 m dosegla 15. septembra lani v Velenju.

Na tekmi v Clermontu, na kateri so tekmovali le v skoku s palico, je zmagala Morrisova, aktualna svetovna dvoranska prvakinja ter olimpijska in svetovna podprvakinja. Pred Šutejevo je bila le še nekdanja svetovna prvakinja na prostem in dvorani Yarisley Silva iz Kube, ki je prav tako kot članica celjskega Kladivarja skočila 4,74 m, vendar v prvem poskusu.


Med atleti je po pričakovanju slavil Šved Armand Duplantis s 6,01 m, letvico na višini novega rekorda, 6,19 m, pa je trikrat podrl.

Tehnično skorajda popoln skok je Šutejevi uspel na 4,74 m. "Res mi je šlo super danes, zelo sem zadovoljna. Bila je res izjemna konkurenca, kar me je še dodatno motiviralo. Pa tudi publika je bila neverjetna. Ker je bila na tekmovanju le naša disciplina, je bilo navijanje izjemno. Kaj takega si vsakdo želi," je dodala Šutejeva.

"Za Šutejevo je stabilna sezona, najslabši rezultat je bil 4,50 m. Do danes je manjkala pika na i. Dobro je bila pripravljena in je zdrava. Verjela sem, da gre lahko še višje in to je danes dokazala. Še vedno ima rezerve in gremo lahko z optimizmom v prihodnost. Prepričan sem, da nam bo ta prinesla še veliko veselja," je bil prepričan njen trener Milan Kranjc.

Dodal je: "Na letošnjih olimpijskih igrah si želimo najprej v finale ter tam čim dražje prodati svojo kožo. Če bodo skoki na 4,80 m, to pomeni, da je lahko tretja ali pa peta. Če pa bo tako visoko raven ohranila do EP, potem pa so tam cilji še višji. Ta čas je med petimi najboljšimi na svetu, to je super. Dvignila se ji je samozavest, vidi, da je sposobna in da smo na pravi poti, da imamo pravo vizijo."

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike