Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.01.2020 08:12:02

Noro! DALLAS slavil pred 85.630 gledalci

Reuters
Spektakularen začetek novega leta

Dallas Stars je zmagovalec 12. po vrsti zimske novoletne klasike, ki jo v severnoameriški ligi NHL igrajo na stadionih na prostem na novega leta dan. Dallas je v leto 2020 vstopil z zmago s 4:2 proti gostujoči ekipi Nashville Predators. Tekmo na stadionu Cotton Bowl si je s tribun ogledalo kar 85.630 ljubiteljev hokeja.

Gostje iz prestolnice country glasbe so povedli že v šesti minuti, ko je v polno zadel Matt Duchene. Manj kot dve minuti kasneje je bilo že 2:0 za Nashville, ko se je izkazal Dante Fabbro. A so domači pripravili veliko vrnitev.

Prvi zadetek za domačo zasedbo je padel šele v 39. minuti po zaslugi Blaka Comeauja. Nato je sledila nora tretja tretjina, ko je domača zasedba v osmih minutah zabila še tri gole. Med strelce so se vpisali Mattias Janmark (41.), Aleksander Radulov (46.) in Andrej Sekera (47.), dve točki pa sta ostali doma.

Hokejska tekma je bila odigrana na prizorišču, ki gosti veliki teksaški živinorejski sejem. Temperature, ki so dosegle 13 stopinj Celzija nad ničlo, kar so povsem običajne januarske temperature za ta del Teksasa, so bile bolj spomladanske kot zimske.

Število gledalcev, ki so si ogledali zimsko klasiko, je drugo najvišje v zgodovini lige NHL. Leta 2014 si je zimsko klasiko na stadionu Michigan, na katerem sta se pomerili zasedbi Detroit Red Wings in Toronto Maple Leafs (2:3), ogledalo 105.491 ljubiteljev hokeja.

nashville re
Reuters

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike