Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 31.12.2019 20:21:33

Po visokem PORAZU slovenskih odbojkarjev SELEKTOR GIULIANI zamenjal igralce, na SILVESTROVO je sledilo TOLE!

alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi pred nastopom na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu s 3:1 (17, 21, -26, 14) premagala Nizozemsko.

* Slovenija: Štern T. 23, Pajenk, Štern Ž. 13, Kozamernik, Gasparini, Vinčić, Štalekar 10, Klobučar, Kovačič, Videčnik 6, Ropret, Urnaut, Čebulj, Možič 20. Selektor: Alberto Giuliani.
* Nizozemska: Keemink, Garderen 6, ter Horst, Van der Ent 8, Dronkers, Plak, Gommans 2, Maan, Smit 9, Abdelaziz, Solekma 1, Maat 12, Parkinson, Andringa 15. Selektor: Roberto Piazza.

Slovenci so se tekmecem tako oddolžili za ponedeljkov poraz. Zadnjo tekmo pred odhodom v Berlin bosta moštvi odigrali 2. januarja v Mariboru.

Slovenski selektor Alberto Giuliani in nizozemski strateg Roberto Piazza sta se odločila, da bosta na drugi pripravljalni tekmi možnost za dokazovanje ponudila odbojkarjem, ki sicer dobivajo manj priložnosti za igro. Giuliani je na igrišče tako poslal podajalca Gregorja Ropreta, korektorja Tončka Šterna, sprejemalca Žigo Šterna in Roka Možiča, srednja blokerja Saša Štalekarja in Matica Videčnika ter prostega igralca Jana Klobučarja.


Na začetni udarec Videčnika je Slovenija povedla s 4:1, blok Štalekarja in dva zaključka Žige Šterna so slovensko vrsto pripeljali do rezultata 8:3, Tonček Štern je poskrbel za 11:5. Po napaki nizozemske vrste za 24:17 je niz z napadom zaključil Možič.

V drugem nizu sta bili moštvi bolj izenačeni, po uspešnih protinapadih Tima Smita in Maartena van Garderena ter tudi po nekaj slabše izdelanih napadih Slovencev so gostujoči odbojkarji prišli do vodstva z 11:9, Žiga Štern in Videčnik pa sta ob mreži poskrbela za izenačenje. Točki z blokom in napadom je prispeval Možič, borbena igra v obrambi pa je pod pritisk spravila Nizozemce, ki so si privoščili napaki. Ropret je še naprej dobro delil žoge napadalcem, obrambo gostov je dvakrat prebil Žiga Štern (18:15). A tekmeci se niso predali, v končnici so se povsem približali, Tonček Štern pa je nato uspešno napadel za 22:20, po napaki Wouterja ter Maata in asu Šterna pa so Slovenci prišli do prve zaključne žoge. Drugo za 25:21 je izkoristil Možič.

Tudi v tretjem nizu so imeli sprva vse vajeti v svojih rokah Slovenci, ki so pobudo prevzeli že na samem začetku in si z dobro igro ob mreži Štalekarja in Žige Šterna priigrali štiri točke naskoka (8:4). A Nizozemci so izid poravnali na 15. točki, nato pa sta Možič in Tonček Štern Slovenijo spet popeljala v prednost z 18:15. Gosti so izenačili pri 23:23. Zaključno žogo pri 25:24 je prispeval Tonček Štern, prav tako tudi naslednjo za 26:25, napaka Slovencev pri servisu in dva zaporedna bloka gostov sta vseeno prinesla zmago Nizozemcem.

Dobra igra Štalekarja v bloku in bratov Štern v napadih je domačinom zagotovila vodstvo s 7:3, sledile so še napake Nizozemcev v napadu, Videčnik je prispeval blok za 11:5. Osrednji bloker in Možič sta dodajala točke z napadom, gostje pa so ob tem še naprej grešili, razlika pa je naraščala (17:8). Zaključek obračuna je bil le še formalnost, reprezentanca Slovenije se je veselila zmage s 25:14.

"Pomembna je širina, da so vsi igralci pripravljeni, da lahko v vsakem trenutku kdo vskoči in zato so te pripravljalne tekme. Tako lahko pokažemo trenerju, da lahko računa na nas in da smo tudi sami v dobri pripravljenosti za olimpijski kvalifikacijski turnir. Včeraj in tudi danes zjutraj smo se precej pogovarjali o tem, kaj je včeraj manjkalo in to je bil tudi eden od glavnih ciljev, da danes te stvari izboljšamo in mislim, da smo naredili dobro delo," je po tekmi dejal Jan Klobučar.

Zadnjo tekmo pred odhodom v Berlin bosta moštvi odigrali 2. januarja v mariborski dvorani Tabor, so še sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Članki iz rubrike