polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

mu
mu
0 01.01.2020 07:41:53

Nevrokirurg ISKRENO o Schumacherjevem stanju! TO pogosto privede v PREZGODNJO SMRT ...

vszi
Minilo je že več kot šest let, odkar je Michael Schumacher, sedemkratni svetovni prvak v formuli ena, utrpel hude poškodbe glave ob nesreči med smučanjem.

Potem ko se je na šesto obletnico Michaelove nesreče oglasila njegova žena Corinna, je zdaj lonček pristavil še nevrokirurg Nicola Acciarri, ki je za motorsport.com spregovoril o številnih težavah, ki utegnejo pestiti najuspešnejšega dirkača v zgodovini formule 1.

Priznani nevrokirurg je odkrito spregovoril o stanju, v katerem so po tolikšnem času pacienti, ki utrpijo podobne nesreče kot Michael.

"V Michaelovem primeru si moramo osebo po šestih letih travme predstavljati povsem drugačno osebo, kot se je spominjamo iz dirkaških dni," je začel in nadaljeval.


"Četudi ima na voljo vso oskrbo na dolgi rok, se je ogromno spremenilo glede na stanje njegovega telesa. Mišična atrofija, šibkost vezi, osteoporoza in nepravilno delovanje notranjih organov. Vse to je posledica možganske travme, ki jo je utrpel."

"Michaelovo stanje zahteva neprestano pozornost. Ima sposobno ekipo fiziterapevtov, ki lahko lajšajo učinek tako dolge nege."

"V primerih ljudi, ki nimajo tovrstne sreče z ekonomskim stanjem, takšne težave lahko povzročijo prezgodnjo smrt, saj je škoda v teh primerih nepopravljiva."

Toda Michael ima ob sebi številne ljudi, družino in nasploh vse, ki skrbijo zanj, da bi lahko ponovno vsaj spodobno okreval. 

Značke: schumacher, kirurg, stanje

Članki iz rubrike