Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 04.05.2019 08:26:42

Carolina pometla z Islandesi! Hurikani že v finalu vzhodnega dela NHL

Reuters
Ekipa Carolina Hurricanes se je uvrstila v finale vzhodnega dela severnoameriške hokejske lige NHL. Pred svojimi gledalci je premagala New York Islanders s 5:2 in slavila s 4:0 v zmagah. Na zahodnem delu so prav tako v drugem krogu končnice igralci Dallas Stars doma premagali St. Louis Blues z 2:1 in povedli s 3:2 v zmagah.

Carolina bo za nastop v velikem finalu NHL za Stanlyjev pokal igrala proti zmagovalcu dvoboja med ekipama Boston Bruins in Columbus Blue Jackets, kjer je izid izenačen na 2:2.

Za preboj v polfinale NHL je Carolina potrebovala le štiri tekme. Na zadnji sta Finec Teuvo Teravainen s šestim golom v končnici in Greg McKegg zadela v razmaku 66 sekund druge tretjine, pred tem je bil izid izenačen. Povedli so sicer gostje, po dveh minutah in pol je zadel Mathew Barzal, dobri dve minuti pozneje pa je izenačil Finec Sebastian Aho.

V četrti minuti drugega dela igre je bilo tako 3:1 za domače, ob koncu devete pa je vodstvo povišal Justin Williams. Slabih pet minut pred koncem je peti gol za domače zabil 19-lenti Rus Andrej Svečnikov in Brock Nelson je ob koncu predzadnje minute le še ublažil poraz gostov.


Sedemintridesetletni Williams je bil soigralec sedanjega trenerja Caroline Roda Brind'Amourja v sezoni 2003-04 v ekipi Hurricanes. Ta je tudi tokrat igrala še z enim veteranom, 35-letnim Curtisom McElhinneyjem, ki je že na prejšnji tekmi med vratnicama nadomestil poškodovanega Petra Mrazka ter postal najstarejši vratar v zgodovini NHL, ki je začel tekmo v končnici. Tokrat je zbral 26 obramb.

Hurricanes so Islanders v seriji ugnali skupno s 13:5 v golih in po vodstvu domačih s 3:1, ko je zadel McKegg, je prišlo do zamenjave v vratih. Trener gostov Barry Trotz, še v minuli sezoni je vodil Washington Capitals do naslova prvaka, je na klop poslal Šveda Robina Lehnerja, ki je dobil tri gole iz le 11 strelov, in ga zamenjal z nemškim vratarjem Thomasom Greissom. Ta je ubranil osem strelov in prejel dva gola iz desetih poskusov tekmecev.

V Dallasu pa je blestel vratar domačih Ben Bishop z 38 obrambami, zgolj v tretji tretjini, ko ga je ugnal Jaden Schwartz, jih je imel 14. V vsaki tretjini je padel en gol, v tretji minuti tekme je bil uspešen Jason Spezza, v sedmi drugega dela pa Esa Lindell za vodstvo Dallasa z 2:0.

Stars se lahko po drugi zaporedni zmagi v nadaljevanje tekmovanja uvrstijo že v noči na ponedeljek po slovenskem času, ko bodo prav tako igrali na svojem ledu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike