horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 03.05.2019 13:47:25

Slovenska odbojkarja do enega največjih uspehov

Slovenska odbojkarja na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak sta na turnirju svetovne serije FIVB World Tour 3 Star v Kuala Lumpurju prišla do enega največjih uspehov v karieri. Slovenska predstavnika sta v Maleziji osvojila visoko peto mesto, kar je zelo dobra napoved pred nastopom v olimpijskih kvalifikacijah, ki bodo 11. in 12. maja v Portorožu.

Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak sta turnir tretjega kakovostnega ranga začela v kvalifikacijah, saj na svetovni jakostni lestvici nimata dovolj točk, da bi bila na glavni del turnirja uvrščena neposredno. V boju za preboj med najboljših 32 dvojic sta Slovenca najprej z 21:19 in 21:13 odpravila Tajca Kangkona in Adisorna, nato pa sta bila z 21:19 in 21:16 boljša še od Rusov Sivolapa in Jarzutkina.

V nadaljevanju sta naša predstavnika uspešno odigrala skupinski del turnirja in se prebila v izločilne boje. Na prvi tekmi skupine G sta bila, s 24:22 in 21:16, uspešnejša od Avstrijcev Ermacore in Pristauza, za tem pa sta morala s 23:21, 19:21 in 10:15, priznati premoč Turkoma Giginogluju in Gogtepeju.


Naša odbojkarja na mivki sta se nato najprej izkazala z zmago nad francosko dvojico Quincy Aye/Arnaud Gauthier-Rat z 2:1 (17, -16, 10), potem ko sta bila z 21:17 in 21:15 boljša še od favoriziranih Italijanov Enrica Rossijaa in Adriana Carambule pa sta se veselila preboja med najboljših osem ekip. V boju za polfinale sta Pokeršnika in Zemljaka ustavila Američana Theodore Brunner in William Priddy, ki sta slavila z 21:14 in 21:15.

"To je res eden najinih največjih uspehov, morda izenačitev tistega dosežka pred leti, ko sva dosegla peto mesto na turnirju FIVB Open v Anapi. Ta uspeh lahko primerjamo z zlato medaljo na 1 Star turnirju v Franciji in z zlatom na CEV Satellite turnirju. Glede na to, da sva bila z Nejcem letošnjo sezono zelo malo skupaj, sva prikazala odlično igro in predvsem borbenost, kljub hudi vročini. Odigrala sva precej tekem in bila tudi že precej utrujena. Imela sva precej manj počitka od tekmecev. Vsekakor je 5. mesto odličen rezultat. Še posebej sva vesela, da sva premagala Rossija in Carambulo, eno od trenutno najbolj vročih dvojic v svetovni seriji. Igrala sta v finalu turnirja svetovne serije v Sydneyju, prejšnji teden pa sta bila četrta na turnirju 4 Star na Kitajskem," je dejal Pokeršnik.

Pokeršnika in Zemljaka bomo skupaj z Vidom Jakopinom in Juretom Petrom Bedračem ter Tjašo Jančar in Tjašo Kotnik ter Jeleno Pešić in Ano Skarlovnik v Portorožu v 1. krogu kvalifikacij za olimpijske igre spremljali 11. in 12. maja.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike