Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.04.2019 11:00:33

Derbi in prvo mesto zahodne konference Calgaryju

V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL sta se pomerili vodilni ekipi zahodne konference San Jose in Calgary. S 5:3 so ga dobili gosti iz olimpijskega mesta, ki so si tako priigrali osem točk prednosti pred tekmeci, s tem pa si prvič po letu 2006 že zagotovili prvo mesto v konferenci pred končnico.

San Jose je v zadnjem času v neprepričljivi formi, v zadnjih devetih tekmah je le enkrat zmagal, tudi tokrat je igral slabo. Na vrata gostov je sprožil le 15 strelov, kar je najmanj v sezoni. V 13. minuti tekme je sicer povedel, nato pa že do konca prve tretjine prejel tri gole in se do izteka časa ni resneje približal.

Detroit je na domačem ledu s 6:3 premagal Boston, ki je tako zamudil priložnost, da si zagotovi drugo mesto v atlantski skupini. "Močno smo si želeli, da si zagotovimo to drugo mesto in nato do konca rednega dela odpočijemo nekatere. A priložnost smo zamudili, zato nismo najboljše volje," je po tekmi dejal trener Bostona Bruce Cassidy. Njegovo ekipo je pokopal razpoloženi Anthony Mantha, ki je k peti zaporedni zmagi Detroita prispeval kar pet točk, prvič v NHL je dosegel tri gole.



Columbus se še vedno bori za uvrstitev v končnico, pri tem mu bo zmaga proti odpisanemu Buffalu prišla še kako prav. Kdo ima večji motiv, se je pokazalo hitro, saj so že po prvi tretjini vodili s 3:0. Pierre-Luc Dubois je k zmagi prispeval gol in dve podaji, vratar Sergej Bobrovski je ubranil 38 strelov, že devetič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno, po tej statistiki je v letošnji sezoni na prvem mestu.

Blue Jackets so na lestvici vzhodne konference na sedmem mestu prehiteli Carolino, ki je z 1:3 izgubila proti šestouvrščenemu Pittsburghu, ki je tako povsem blizu nastopa v "play offu", z istim izidom kot Columbus je Arizona ugnala Minnesoto, New York Rangers pa so bili s 3:0 boljši od Philadelphie.

Izidi
Philadelphia Flyers - New York Rangers     0:3
Arizona Coyotes - Minnesota Wild           4:0
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes  3:1
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets     0:4
Detroit Red Wings - Boston Bruins          6:3
San Jose Sharks - Calgary Flames           3:5
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike