018mv Dobra karma

»Če je moški do žensk preveč prijazen, se to ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 20. februarja

melania trump bozic nacrti tw1 Reporter.si

Poglejte, koga vse je Melania pripravljena ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

STA
STA
0 31.03.2019 19:55:25

V Solkanu od Slovencev zmagala Kragleva in Kauzer

Bobo
V štirih kategorijah močne mednarodne tekme v slalomu na divjih vodah za točke ICF so Slovenci zabeležili dve zmagi in še tri uvrstitve med najboljšo trojico. Zmagala sta Urša Kragelj in Peter Kauzer.

Kajakašica solkanskega kluba Urša Kragelj je zmagala s prednostjo 34 stotink sekunde pred Italijanko Stefanie Horn. Še hitreje kot Kragljeva je veslala Eva Terčelj, a zaradi dotika in posledičnih dveh kazenskih sekund preizkušnjo končala na tretjem mestu. Do zmage je zanesljivo priveslal tudi Kauzer. Hrastničan je imel v cilju kar precejšnjo prednost pred drugouvrščenim Nemcem Stefanom Hengstom, ki je zaostal za 1,40 sekunde. Na tretje mesto je priveslal Niko Testen, med najboljšo deseterico pa so se uvrstili še Tine Kancler, ki je bil četrti, sedmouvrščeni Žan Jakše in kot osmi Vid Kuder Marušič.

Na zmagovalne stopničke se je uvrstila tudi kanuistka Eva Alina Hočevar, ki je bila tretja. Med kanuistkami je zmagala Italijanka Marta Bertoncelli, pred Čehinjo Gabrielo Satkovo. V finalu je Lea Novak tekmo končala na četrtem mestu, Alja Kozorog je bila šesta, Nina Bizjak pa osma.V zadnjih letih so v Solkanu slovenski kanuisti praviloma kot za šalo osvajali kolajne, tako da je bil tokratni pogled na rezultate kar nekoliko presenetljiv. Najboljšo slovensko uvrstitev v tej kategoriji je namreč dosegel Benjamin Savšek, ki je bil četrti. Mesto za njim se je uvrstil Jure Lenarčič, Luka Božič pa je bil šesti. Zmagal je Čeh Vaclav Chaloupka, pred Italijanom Paolom Cecconom in rojakom Matyasom Lhoto.

Na Soči so organizirali tudi odprto tekmovanje, za vse tiste, ki zaradi omejitev niso mogli nastopiti na tekmi za točke ICF. Med kajakaši je bil najboljši Lan Tominc, na drugo mesto je priveslal Lenart Burgar, na tretje pa Vid Oštrbenk. V kanuju je bil Martin Gale tretji, pred njim sta se uvrstila Italijana Gianni Campana in Nicola Mengoli, Maj Oštrbenk pa je bil četrti. Med kajakašicami je bila Sara Belingar peta, Helena Domajnko pa sedma. Zmagala je Italijanka Elena Borghi.

Značke: kajak kanu, slovenija

Članki iz rubrike