Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 31.03.2019 21:01:24

Federer v Miamiju do 101. turnirske zmage

Roger Federer
Vszi
Švicarski teniški igralec Roger Federer je na turnirju v Miamiju prišel do 101. turnirske zmage. V svojem 155. finalu v karieri je po uri in štirih minutah igre s 6:1 in 6:4 premagal lanskega zmagovalca tega turnirja serije masters 1000 Američana Johna Isnerja.

Federer je tako v svojem 50. finalu turnirjev serije masters zabeležil 28. zmago, četrto v Miamiju. V medsebojnih dvobojih je Švicar povečal svoje vodstvo na 6:2.

Na turnirju je Federer izgubil le prvi niz prvega dvoboja proti Moldavcu Raduju Albotu, tudi Isnerja, ki v Miamiju do finala ni izgubil niza, le enega pa ni zmagal v "tie breaku", je premagal v dveh nizih. Že v prvi igri mu je odvzel servis, nato v prvem nizu, v katerem je bil Američan povsem nemočen, še dva, v drugem pa sta oba igralca svoje začetne udarce dobila do izida 5:4, nato pa je Švicar tekmecu, ki se je ob koncu zaradi poškodbe skočnega zgloba slabše gibal, zadal dokončen udarec.

"Želel sem mu hitro odvzeti servis, uspelo mi je. S tem sem si umiril živce, ko veš, da imaš proti Isnerju prednost breaka, je lažje nadaljevati. Tudi ko sem videl, da ima težave, sem moral ostati zbran. To te lahko kaj hitro zavede, a imam dovolj izkušenj, da me ni. Tu sem prvič igral leta 1999, leta 2019 sem še tu. Na to sem izjemno ponosen. In vesel, ker je za mano fantastičen teden," je po finalu dejal Federer, ki za Jimmyjem Connorsom, igralcem z največ turnirskimi zmagami, zaostaja le še osem zmag.



Isner je igral v svojem 27. turnirskem finalu, ostaja pa pri 14 zmagah.

* Izid:
Roger Federer (Švi/4) - John Isner (ZDA/7) 6:1, 6:4

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike