kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.03.2019 09:16:22

NHL v prihodnji sezoni s tremi tekmami na evropskih tleh

Reuters
Severnoameriška hokejska liga NHL bo v naslednji sezoni organizirala tri tekme rednega dela na evropskih tleh, od tega eno v Pragi in dve v Stockholmu, so sporočili iz lige.

Moštvi Chicago Blackhawks in Philadelphia Flyers bosta kot del tako imenovane svetovne serije 4. oktobra odprli redni del sezone s tekmo v Pragi.

Pred tem bosta moštvi tudi zadnji del priprav opravili na Stari celini, kar bo vključevalo pripravljalne tekme z evropskimi nasprotniki, je sporočila liga.

Najboljša ekipa rednega dela letošnje sezone Tampa Bay Lightning pa se bo kar dvakrat srečala z Buffalo Sabres v Stockholmu. Tekmi bosta odigrani 8. in 9. novembra.



To bo tretja sezona zaporedoma, ko bo najmočnejša hokejska liga na svetu tekme organizirala v Evropi. Doslej so moštva NHL v različnih evropskih mestih odigrala 25 tekem, letos skupaj tri na Švedskem in Finskem.

V ligi je več kot četrtina igralcev, ki so rojeni izven severne Amerike, s tekmami svetovne serije pa NHL navijačem skuša omogočiti lažji stik z ligo in njihovimi najljubšimi igralci.

V Pragi bodo tako nastopili češki igralci David Kampf (Blackhawks) ter Jakub Voracek, Radko Gudas in Michal Neuvirth (Flyers). Za Tampo in Buffalo trenutno igra pet švedskih igralcev: Rasmus Dahlin, Johan Larsson in Linus Ullmark za Buffalo ter Victor Hedman in Anton Stralman za Tampo.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike