Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 17.03.2019 09:22:54

Vedno ista zgodba: Kralji najprej povedejo, nato pa ...

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL sinoči izgubili dvoboj s Florido s 3:4. Slovenski zvezdnik kalifornijske ekipe Anže Kopitar je dosegel gol in podajo.

Za kalifornijsko zasedbo je bil to 15. poraz v zadnjih 17 dvobojih.

Kopitar je podal pri prvem golu gostiteljev, ki ga je v prvi tretjini dosegel Dustin Brown, ter nato poskrbel še za vodstvo s 3:2 v zadnji tretjini. Toda Florida je odgovorila z dvema zadetkoma ob koncu tekme, najprej je izenačil Jevgenij Dadonov, za zmago pa v 59. zadel še Jonathan Huberdeau.

Za Los Angeles je drugi gol dosegel Brendan Leipsic. Medtem ko kralji nimajo možnosti za končnico, so panterji še v igri, do mest za nadaljevanje pa jih zdaj loči še sedem točk. Kraljem ni pomagala niti dobra predstava vratarja Jonathana Quicka, ki je imel 31 obramb.

Za slabo tolažbo je kraljem ostal tudi jubilejni dosežek Jeffa Carterja, ki je na tekmi dosegel 700. točko v karieri s podajo za drugi gol. "Vedno ista zgodba. Povedemo, potem pa vodstvo zapravimo. Lahko se pogovarjamo o tem, zakaj se to dogaja, ampak dogaja se že predolgo," je bil po novem porazu slabe volje Carter.


Naslednjo tekmo bodo Kopitar in soigralci igrali v torek, ko bodo gostili Winnipeg.

Andreas Athanasiou je za Detroit dosegel oba gola za zmago 2:1 na tekmi proti otočanom iz New Yorka, z enakim izidom pa so hokejisti Bostona premagali Columbus, le da so za zmago potrebovali še podaljšek. Odločilni gol je dosegel Brad Marchand.

Hokejisti Montreala niso igrali slabo, toda bili so neučinkoviti, druga težava pa je bil izjemno razpoloženi vratar Chicaga Corey Crawford. Za drugi "shutout" v sezoni je namreč zbral kar 48 obramb in spravil v obup domače napadalce in navijače. Chicagu sta peto zaporedno zmago priigrala Connor Murphy in Brendan Perlini.

Ottawa je s 6:2 premagala Toronto, dva gola je dosegel Magnus Paajarvi. Podobno učinkovit je bil za Minnesoto, ki je s 5:2 premagala Newyorške rangerje, tudi Ryan Donato, še en gol več pa je za vodilno Tampo prispeval Alex Killorn.

Killorn je prvič v karieri dosegel tri gole na eni tekmi, Tampa je na koncu premagala Washington Capitals s 6:3 in že zdaj števec zmag pomaknila na 55. To je klubski rekord, prav tako tudi sedanji točkovni izkupiček 114. Tampa je postala 12. ekipa v zgodovini NHL, ki je v rednem delu dosegla vsaj 55 zmag, če jih bo v zadnjih desetih tekmah dosegla še pet, pa se bodo povzpela še med tri ekipe s 60 zmagami v sezoni.

Izidi
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues      1:5
Detroit Red Wings - New York Islanders     2:1
Los Angeles Kings - Florida Panthers       3:4
(Anže Kopitar 1 gol in 1 podaja za Los Angeles)
Winnipeg Jets - Calgary Flames             2:1
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets      2:1 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks    0:2
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs      6:2
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals  6:3
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres       4:2
Minnesota Wild - New York Rangers          5:2
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers          2:3 (podaljšek)
San Jose Sharks - Nashville Predators      2:4
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike