Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.03.2019 11:05:45

Kopitar polni svojo statistiko, Kralji pa število porazov

Profimedia
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški hokejski ligi NHL izgubili 16. dvoboj v zadnjih 18 obračunih. V domačem Staples centru so morali priznati premoč kanadski ekipi Winnipeg Jets z 2:3 in so se s tem že tudi teoretično poslovili od možnosti za končnico. Igralci Tampa Bay Lightning pa so že osvojili predsedniški pokal.

Tampa je Arizono Coyotes nadigrala s 4:1 in ima že precej pred koncem rednega dela lige na čeli lige neulovljivih 116 točk; Boston in Calgary jih imata na drugem mestu po 95. To pomeni, da so si hokejisti Tampe prvič v zgodovini kluba priborili predsedniški pokal ter bodo imeli v končnici Stanleyjevega pokala ves čas prednost domačega ledu. Steven Stamkos je zadel svoj 384. gol v NHL ter na čelu večne lestvice najboljših strelcev kluba prehitel Vincenta Lecavalierja.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je za gostitelje v Los Angelesu v statistiko vpisal nov podajo. V 31. minuti je podal Dustinu Brownu za izenačenje na 2:2. Šest minut kasneje je za Winnipeg zadel Tyler Myers in postavil končni izid, s katerim se je Winnipeg utrdil v vodstvu centralne skupine.

V prvem delu so gostje po golih Kevina Hayesa (12.) in Kylea Connorja (13.) v razmaku 65. sekund povedli z 2:0. V 15. minuti je domačim hitro vrnil upanje Sean Walker.


"Nihče v naši slačilnici ne more reči, da je bilo kaj dobrega v tej sezoni. Toda ne glede na vse je pred nami še deset tekem. V ekipi so igralci, ki si prizadevajo, da bi ostali v udarnih peterkah. Pa drugi, ki si zelo želijo vidnejši status v najmočnejši hokejski ligi. Ter starejši, ki si bodo prizadevali, da v NHL ostanejo. Torej sezone še ni konec, veliko vložkov je v igri tudi za vsakega posameznika," je dejal Kopitar.

S soigralci si je po slabi sezoni že zapravil vse možnosti za končnico. Zato pa bo ekipa iz Kalifornije še skušala uiti z dna prvenstvene razpredelnice. Naslednja tekma Los Angeles čaka v petek, ko na lokalni derbi prihaja San Jose.

Podprvaki lige Vegas Golden Knights so s 7:3 v San Joseju premagali prav Sharks, ki so tako že tretjič v nizu izpustili iz rok priložnost, da si zagotovijo končnico in bodo to skušali postoriti na naslednji tekmi s kralji. Po štiri točke sta dosegla Jonathan Marchessault in Reilly Smith.

Bo Horvat je z golom, ki ga je dosegel po 16 sekundah podaljška, končal niz petih zmag Chicago Blackhawks in zagotovil zmago s 3:2 Vancouver Canucks. Patrick Kane je v zmagoviti zasedbi zbral dve podaji in tako pripel do stote točke v sezoni.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike