mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.02.2019 08:47:43

Kosmatinci po kazenskih strelih do zmage v Las Vegasu

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na četrtek na sporedu štiri tekme, dve od njih pa so epilog dobile šele po koncu rednega dela. Boston je po izvajanju kazenskih strelov slavil v Las Vegasu s 3:2, Chicago pa je po podaljšku zmagal v Denverju s 5:4.

Za kosmatince, ki so trenutno na drugem mestu v vzhodni konferenci, je zmagoviti gol v hokejski loteriji prispeval David Backes. V rednem delu sta za Boston zadela Jake Debrusk in Brad Marchand, za lanske osmoljence finalne tekme v Stanleyjevem pokalu pa Reilly Smith in Nate Schmidt.

Chicago je na obračunu v Detroitu po koncu druge tretjine že imel vodstvo s 4:1, potem ko so zadeli Artem Anisimov, Brandon Saad, Alex DeBrincat in Patrick Kane. A nato je zapravil visoko prednost, gostitelji so povsem zavladali na domačem ledu ter z dvema goloma Andreasa Athanasiouja in enega Dylana Larkina izenačili izidi na 4:4. V tretji minuti podaljška je zmagoviti gol za zasedbo iz vetrovnega mesta v Little Caesars Areni prispeval Kane.


Vodilna ekipa zahodne konference iz kanadskega Calgaryja je z rutinsko predstavo ukanila New York Islanders s 4:2. Za gostitelje so zadeli Mikael Backlund, Travis Hamonic, Austin Czarnik in Johnny Gaudreau, za goste pa Casey Cizikas in Anders Lee.

Zasedba iz Denverja je z zelo kolektivno igro v svojem Pepsi Centru zanesljivo premagala Winnipeg s 7:1. Med strelce se je vpisalo kar sedem igralcev: Tyson Jost in Carl Soderberg sta poleg golov prispevala še po dve podaji, zadeli pa so še Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon, Matt Calvert, Gabriel Landeskog in A.J. Greer. Za goste je edini gol dosegel Kyle Connor.

Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki je na zadnjem mestu v zahodni konferenci, bo v noči na petek gostoval v Nashvillu.

Izidi
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks  4:5 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets      7:1
Calgary Flames - New York Islanders     4:2
Vegas Golden Knights - Boston Bruins    2:3 (kazenski streli)
Značke: nhl, sta

Članki iz rubrike