Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 20.02.2019 23:21:08

ACH Volley na zaključni turnir s prvega mesta

Nikola Miljković
Odbojkarji ACH Volleyja so v svoji in nasploh predzadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige premagali Posojilnico Dob iz Pliberka s 3:0 (25, 22, 14).

* Dvorana Tivoli, gledalcev 67, sodnika: Tillmann in Adler (oba Madžarska).
* ACH Volley: Kovačič, Purič 7, Pavlović, Satler, Brulec 2, Đirlić 21, Okroglič 8, Mantha, Vilimanović 1, Pokeršnik 1, Videčnik 4, Polujan 11.
* Posojilnica Dob: Landfahrer 10, Hruška 6, Steiner, Stelmach 3, Franetovich 5, Pušnik 3, Keel 1, Mihajlović 11, Tröthann, Kök, Brabmüller, Kasnik.

ACH Volley je izpolnil svoj cilj in si z zmago proti Dobljanom, ekipi slovenskega strokovnjaka Matjaža Hafnerja in štirih slovenskih igralcev, zagotovil prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Posojilnica Dob, ta je edina ekipa, ki je z izjemo moštev iz lige prvakov letos Ljubljančane ugnala, na prvi tekmi v Pliberku je bilo 3:2, bi ga na lestvici še lahko prehitela, če bi danes zmagala, slovenski prvaki pa izgubili še četrtkov dvoboj proti zagrebški Mladosti.


A Ljubljančani so izkoristili že prvo priložnost, da si dokončno zagotovijo prvo mesto. Pri tem pa niso imeli lahkega dela. V Tivoliju so se dobro upirali, to velja predvsem za prva dva niza, ki so ju izgubili šele v končnici, v tretjem je bila avstrijska ekipa nemočna.

V prvem nizu so domači z učinkovitimi napadi Petra Đirlića hitro prišli do prednosti, a po izidu 18:14 so se tekmeci začeli približevati, na 21. točki so jih tudi ujeli. Vseeno pa so si Slovenci po točki Timofija Polujana priigrali zaključno žogo, prve niso izkoristili, druge prav tako ne, pri tretji so jih z napako rešili Dobljani.

Ti so na začetku drugega niza celo prevzeli pobudo, vodili so že s 17:13. A nato se je razigral Polujan, ki v prvem nizu ni ravno blestel, pomagali so mu tudi soigralci in ACH je z delnim izidom 8:1 prišel do zanesljivega vodstva 21:18. Gosti, pri katerih je vsaj polovico tekme odlično igral Matej Mihajlović, še lani član ACH-ja (Matej Kök, ki je bil prav tako lani član ljubljanske ekipe, ni igral), so se še dvakrat približali na točko zaostanka, več pa jim domači niso dopustili.

Zmagovalec tretjega niza je bil odločen že na začetku. Oranžni zmaji so z dobrimi servisi in blokom povedli s 7:1, nato še 12:3, takrat je že bilo jasno, da se je tekmec predal.

Značke: odbojka, ach

Članki iz rubrike