Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

bm
bm
0 20.02.2019 13:12:57

Pia prihaja med stoterico

Teden, ki je za nami, našim najboljšim igralkam in igralcem ni prinesel večjih uspehov, a nova priložnost bo že ta teden in za zdaj kaže dobro.

Aljaž Bedene je prejšnji teden nastopil na turnirju ATP serije 250 v Buenos Airesu in nastope končal v drugem krogu. Tu ga je s 6:4, 2:6, 6:2 po dveh urah igre premagal domačin, 26-letni Diego Schwartzman, 19. igralec lestvice ATP, ki se mu je tako oddolžil za lanskoletni poraz na istem turnirju, ko se je po zmagi nad Argentincem Aljaž uvrstil v finale. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje in prvi poraz za Aljaža. V izenačenem srečanju je Schwartzman dosegel šest brejkov iz 14 poskusov, Aljaž pet iz sedmih, v seštevku točk pa je bil Argentinec boljši s 86-75. Poraz je Aljaža stal 26 mest na lestvici ATP, kjer ga ta teden najdemo na 83. mestu. Točke za ponovni skok po lestvici bo poskušal ta teden priigrati na ATP-turnirju serije 500 v Riu de Janeiru.

Naši članici elitne stoterice teniških igralk Polona Hercog, ta teden je na 88. mestu, in Dalila Jakupović, ki ta teden zaseda 85. mesto, sta na močnem ženskem WTA-turnirju v Dubaju. Obe sta morali v kvalifikacije, obe finalni tekmi kvalifikacij izgubili, a se obe kot srečni poraženki uvrstili v glavni turnir. Hercogova še drugič zapored, prejšnji teden je imela srečo tudi v Dohi. Ponujeno priložnost je dobro izkoristila Jakupovićeva, ki je v prvem krogu igrala s kazahstansko kvalifikantko Zarino Dijas, na lestvici WTA uvrščeno devet mest za našo igralko. Dalila je srečanje slabo začela in prvi niz izgubila z 1:6, v nadaljevanju pa je zaigrala bolje in naslednja niza dobila s 6:1, 6:2. Zmaga ji je v drugem krogu prinesla srečanje s peto nosilko, trenutno šesto igralko sveta, Nemko Angelique Kerber. Žal pa priložnosti tudi ta teden kljub dobremu žrebu ni izkoristila Hercogova. Nasprotnica v prvem krogu je bila 28-letna švicarska vrstnica Stefanie Vögele. Švicarka se je, tako kot Hercogova, v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka in srečanje dobila s 6:3, 6:2.

Na moškem turnirju ITF v Tucsonu v ZDA (15.000 USD) je bil v drugem krogu poražen Matic Špec. S 6:4, 1:6, 7:6 (3) ga je premagal 25-letni Brazilec Joao Pedro Sorgi, 571. igralec lestvice ITF.

Do četrtfinala
Tri slovenske mladinke so prejšnji teden nastopile na turnirju ITF 1. ranga v Braziliji. Živa Falkner je tam kot članica ekipe ITF, Pia Lovrič in Metka Komac pa sta tam v lastni režiji. Medtem ko sta Komčeva in Falknerjeva med posameznicami izpadli v uvodnih nastopih, se je Pia Lovrič uvrstila v četrtfinale. Potem ko je v drugem krogu premagala zmagovalko turnirja ITF 1. ranga, ki se je v nedeljo končal v Paragvaju Charlotte Chavatipon, je bila v tretjem krogu boljša še od 15-letne Američanke Gabrielle Price, 79. igralke mladinske svetovne lestvice. Priceova je bila polfinalistka turnirja 1. ranga v Kostariki v začetku januarja. Lovričeva je prvi niz dobila s 7:5, v drugem povedla s 4:3, nato pa ji je Američanka srečanje predala. V četrtfinalu je igrala s prvo nosilko, francosko vrstnico Diane Parry, 11. mladinko sveta, in v treh nizih izgubila z rezultatom 6:4, 5:7, 3:6. Parryjeva je konec lanskega leta osvojila turnir A-ranga v Mehiki in bila polfinalistka Orange Bowla. Vsekakor gre za še en izvrsten rezultat Lovričeve, ki jo bomo ob takem nadaljevanju sezone kmalu našli med najboljšimi 100 mladinkami sveta. Četrtfinale ji je na lestvici prinesel napredovanje na 112. mesto. Metka Komac pa je dosegla lep uspeh v konkurenci dvojic, saj se je s soigralko Romino Ccuno iz Peruja uvrstila v finale. V polfinalu sta s 7:6 (4), 7:5 premagali Kolumbijko Antonio Samudio in Ekvadorko Mell Elizabeth Reasco Gonzalez. V finalu sta z 0:6, 0:6 kot nepostavljeni igralki izgubili z dvema nosilkama, Japonko Nacumi Kavaguči in Izraelko Šavit Kimči. Slovenska dekleta tudi ta teden ostajajo v Braziliji, kjer bo še zadnji turnir iz serije treh na južnoameriški turneji kot članica ekipe ITF odigrala Živa Falkner. Na turnirju 1. ranga v brazilskem Porto Alegreju nastopata tudi Pia Lovrič in Metka Komac. Naše igralke so prve nastope že opravile. Falknerjeva (ITF 169) je s 6:4, 3:6, 6:2 premagala Argentinko Mario Florencio Urrutia (318), Lovričeva (112) je bila s 6:1, 6:1 boljša od Američanke Tare Malik (159), Komčeva (210) pa je s 4:6, 6:2, 4:6 izgubila s Kanadčanko Alexandro Vagramov (100). Dekleta nastopajo tudi v konkurenci dvojic, kjer sta bili Pia in Živa neuspešni, Metka pa je tudi tokrat v prvem krogu zmagala.

058-13-Vetrih Jurjevcic

Na mladinski turnir ITF 5. ranga v Antalyjo sta odpotovala Aljaž Jeran in Maj Premzl. Oba sta nastopila v kvalifikacijah, kjer je Premzl uvodno srečanje izgubil. S 6:4, 6:3 ga je premagal Makedonec Kalin Ivanovski. Jeran je v finalu kvalifikacij s 6:2, 6:2 premagal četrtega nosilca kvalifikacijskega žreba, Francoza Pierra Lieutauda, in se uvrstil v glavni turnir. Na mladinskem turnirju ITF v nemškem Cadolzburgu igrata Tin Krstulovič in Jan Kupčič. Krstulovič je že nastopil in v prvem krogu s 6:7 (7), 2:6 izgubil z nemškim kvalifikantom Tobiasom Riefom.

Na turnirju Tennis Europe 1. kategorije do 12 let v Francoskem Aureyju sta nastopila Luka Albreht in Luka Talan Lopatič. Albreht je v prvem krogu s 5:7, 6:3, 6:0 premagal domačega povabljenca Tima Castetsa, Talan Lopatič pa je s 3:6, 3:6 izgubil z domačinom Pierrom Antoinom Fautom.

Od Turčije, prek Egipta do Tunizije
Na turnirjih serije ITF World Tenis Tour ta teden nastopa kar nekaj slovenskih igralk in igralcev. Manca Pislak (WTA 731) je na turnirju v Antalyji (15.000 USD). V prvem krogu je igrala s 16-letno domačo povabljenko Dogo Turken (ITF 1016) in zmagala s 6:1, 6:1. Na istem turnirju nastopa Pia Čuk (WTA 523), ki bo v prvem krogu igrala s še eno domačo povabljenko, 18-letno Selin Ovunc (ITF 656). Prav tako je v Antalyji Nik Razboršek (ATP 595), ki bo v prvem krogu igral z Argentincem Sebastianom Baezom (ITF 770). V tunizijskem Monastirju (15.000 USD) s posebnim povabilom nastopa Domen Gostinčar, ki bo v prvem krogu igral s Francozom Arthurjem Rinderknechom (ATP 413). V Šarm El Šejku (15.000 USD) bo nastopila Kristina Novak (ITF 384), ki bo v prvem krogu igrala s Švicarko Fiono Ganz (ITF 139). Na turnirju v Rancho Santa Feju v ZDA (25.000 USD) pa bo nastopila Nastja Kolar (WTA 385), ki bo v prvem krogu igrala z drugo nosilko, Američanko Nicole Gibbs (WTA 140).

Vetrih in Juričeva
Na domačih prizoriščih so prejšnji teden potekali turnirji za igralce in igralke do 12 let, fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let pa so nastopali na OP v Velenju. Skupaj je v Velenju nastopilo 46 igralcev in igralk. Pri fantih je slavil prvi nosilec, 11. igralec lestvice Tenis Slovenije, Miha Vetrih (Slovenj Gradec). V finalu je s 3:6, 7:5, 6:1 premagal petega nosilca Nika Jurjevčiča (Šport plus). Vetrih je tako enemu naslovu v kategoriji do 14 let in trem naslovom v kategoriji do 16 let ter naslovu zmagovalca mastersa do 16 let dodal še prvi naslov na turnirjih TS do 18 let, kar je letos tudi njegova kategorija. V medsebojnih obračunih je bila to druga zmaga v prav toliko medsebojnih tekmah. Pri dekletih je zanesljivo slavila prva nosilka, trenutno četrta igralka lestvice TS do 18 let, Noka Jurič (ŽTK Maribor). V finalu je s 6:1, 6:2 premagala drugo nosilko Anali Kočevar (TK Medvode). Juričeva v zadnjem obdobju zbira naslove kot po tekočem traku, saj je to že njen peti naslov do 18 let, še tri je osvojila v članski konkurenci. Sicer pa sta se finalistki doslej pomerili petkrat in v vseh medsebojnih obračunih je bila boljša Juričeva.

Značke: tenis, šport, ekipa, komac

Članki iz rubrike