profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.02.2019 07:34:24

Kopitarja po novem porazu že pošteno boli glava

Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, v domačem Staples Centru niso prekinili črnega niza in so v severnoameriški ligi NHL izgubili še petič zapored. Tokrat so jih premagali branilci naslova Washington Capitals, ki so slavili s 3:2, v vrstah gostov pa je vnovič blestel Aleksander Ovečkin.

Prvaki so si po dveh tretjinah nabrali visoko vodstvo 3:0, dvakrat je zadel Ovečkin, ki je to sezono na 59 tekmah dosegel že 42 golov in je prvi strelec lige NHL. Enkrat je za zmago zadel še Brett Connolly, John Carlson je zbral dve podaji, vratar Pheonix Copley pa je za tretjo zaporedno zmago prestolnikov zbral 26 obramb.


Gostitelji so se sicer pred razprodano domačo dvorano v zadnji tretjini prebudili, a prepozno za preobrat. Najprej je izid na 1:3 znižal Alex Iaffalo, nato pa je kralje na gol zaostanka v zadnji minuti tekme po podaji Kopitarja in Drewa Doughtyja popeljal Ilija Kovalčkuk. Kopitar je poleg podaje zbral še en strel proti vratom tekmecev.

Kralji v boju za končnico ostajajo na zadnjem mestu zahodne konference, zdaj jih čakajo štiri tekme v gosteh. Prva že v četrtek, ko bodo gostovali pri Nashville Predators.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike