Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 28.11.2018 09:58:03

Kopitar podajal, kralji zmagali v olimpijskem Vancouvru (dopolnjeno)

Profimedia
Za Anžetom Kopitarjem je odličen večer v severnoameriški hokejski ligi NHL. Kopitar je bil podajalec pri obeh zadetkih Los Angeles Kings, ki so slavili zmago v gosteh pri Vancouver Canucks po podaljšku z 2:1. Gre za drugo zaporedno zmago kraljev, ki ostajajo na zadnjem mestu konferenčne lestvice.

Kralji so prvi prišli do vodstva, ko je v 31. minuti v polno, po Kopitarjevi asistenci, zadel Alex Iafallo.

Domači so izenačili v 57. minuti z zadetkom Markusa Granlunda ter izsilili podaljšek, v katerem pa so bili podjetnejši gostje iz Kalifornije. Odlični gol je po pičlih 53 sekundah podaljška zadel Dustin Brown, ob asistenci kapetana Kopitarja.

V vratih se je izkazal Cal Petersen, ki je zbral 32 obramb, pri domačih je Jacob Markstrom imel na svojem seznamu 23 obramb.


Los Angeles ostaja v Kanadi. V noči na soboto jih čaka gostovanje pri ekipi Edmonton Oilers, ki je izgubila doma proti Dallas Stars po podaljšku z 0:1.

Hrušičan je dosegel devet točk, tri zadetke in šest asistenc, v zadnjih šestih tekmah. V tej sezoni je skupno zaigral na 23 tekmah, eno je izpustil, za seštevek 15 točk, dal je sedem golov in osem podaj.

Kopitar je v elitnem hokejskem prvenstvu onstran Atlantika odigral svojo 944. tekmo, na katerih je zabil 297 golov ter dal 544 asistenc za skupni izkupiček 841 točk.

Po koncu tekme je trener kraljev Willie Desjardins, ki je še vedno začasen, pohvalil nosilce igre:"Seveda, vsi so igrali zelo dobro. Kopitar je bil res odličen zadnji dve tekmi, tudi 'Brownie' je zadeval, kar je lepo videti. Vsi fantje so igrali čvrsto, tudi mlajši člani našega kolektiva, ki še delajo napake, takšne, iz katerih se lahko veliko naučijo. In prav takšne tekme potrebujejo, da bi bili še boljši."

Enainšestdesetletni kanadski strateg je od 2014 do 2017 opravljal funkcijo trenerja pri Vancouvru, kjer so ga nekateri domači navijači toplo pozdravili z aplavzom, nekateri pa so mu žvižgali. Tudi novinarska vprašanja so se nanašala na njegovo minulo delo, kako se je kot strateg nasprotnikov kraljev lotil Kopitarja in Browna.

"Gre za vrhunska igralca. Spomnim se še Jeffa Carterja. Proti njim je težko igrati. Veš, da bo Kopitar ob vsaki menjavi, ko pride na led, šel na polno. On je gonilna sila že vsa ta leta. Sta dobra igralca in vedno veš, kdaj sta na ledu,"je začasni trener kraljev polaskal Kopitarju in Brownu.

Los Angeles je na zadnjem mestu zahodne konference z 19 točkami izenačen s St. Louis Blues.

Zmagovite občutke so našli hokejisti iz mesta greha Vegas Golden Knights, ki so prišli do še četrte zaporedne zmage, potem ko so visoko s kar 8:3 premagali Chicago Blackhawks.

Izidi:
Buffalo Sabres - San Jose Sharks           3:2 (podaljšek)
Philadelphia Flyers - Ottawa Senators      3:4
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes   1:2
Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks        1:3
Nashville Predators - Colorado Avalanche   2:3
Minnesota Wild - Arizona Coyotes           3:4
Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins        3:4
Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights  3:8
Edmonton Oilers - Dallas Stars             1:0 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings      1:2 (podaljšek)
(Anže Kopitar podajalec pri obeh zadetkih Kings)
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike